ΑρχικήinetCOVID-19: Φοιτητές κατασκευάζουν μάσκες προσώπου με 3D εκτυπωτές!

COVID-19: Φοιτητές κατασκευάζουν μάσκες προσώπου με 3D εκτυπωτές!

Καθώς οι κυβερνήσεις πολλών χωρών ανά τον κόσμο έχουν προβεί στη λήψη εντατικών μέτρων εν μέσω Κορωνοϊού, ένα εκ των οποίων ήταν η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολλοί φοιτητές αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο προσπαθώντας να βοηθήσουν τους επαγγελματίες υγείας και γενικότερα όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην παγκόσμια πανδημία. Φοιτητές μηχανικής του Rowan University αξιοποιούν τις δεξιότητές τους θέλοντας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του COVID-19, όπως δήλωσε ο Δρ. Shreek Mandayam, καθηγητής ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων υπολογιστών του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές κατασκευάζουν μάσκες προσώπου με 3D εκτυπωτές από το εργαστήριο μηχανικής. Ο Mandayam ανέφερε ότι ορισμένοι έχουν μεταφέρει τους 3D εκτυπωτές στο σπίτι τους και έχουν βρει τρόπους να κάνουν τις μάσκες προσώπου πιο φιλικές προς τον χρήστη. Για παράδειγμα, η υποδοχή φίλτρου είναι μεγαλύτερη, επομένως οι χρήστες θα μπορούν να αναπνέουν με μεγαλύτερη ευκολία. Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, σύμφωνα με τον Mandayam. Οι μάσκες προσώπου για τον COVID-19 κατασκευάζονται με 3D εκτυπωτές από φοιτητές μηχανικής και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται φοιτητές Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή Cooper, που συνεργάζεται με το Rowan University.

Οι μάσκες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ προσαρμόζονται επίσης στο πρόσωπο του κάθε χρήστη. Επιπλέον, ο Mandayam επεσήμανε πως ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικός είναι ένας 3D εκτυπωτής, η κατασκευή μίας μάσκας μπορεί να διαρκέσει από μιάμιση ώρα έως έξι ώρες. Μέχρι στιγμής, οι φοιτητές κατασκευάζουν περίπου 300 μάσκες την εβδομάδα για τους πρώτους ανταποκριτές στην περιοχή. Και δεν σταματούν εκεί. Αλλά θα καταστήσουν αυτό το σχέδιο διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει, να το εκτυπώσει και να το χρησιμοποιήσει. Ήδη από τις αρχές Απριλίου η κοινή χρήση σχεδίων στο διαδίκτυο, είχε παγκόσμιο αντίκτυπο. Ανώτερα στελέχη του πανεπιστημίου δήλωσαν ότι σχέδια έχουν ληφθεί περισσότερες από 41.000 φορές σε σχεδόν 145 χώρες.

Εν τω μεταξύ, στη Φιλαδέλφεια, οι φοιτητές μηχανικής μαθαίνουν πώς το πεδίο τους σχετίζεται με τον COVID-19. Ο Δρ. Charles Haas, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο Drexel University, μόλις ξεκίνησε ένα μάθημα που ονομάζεται «Coronavirus and Engineering». Σε αυτό το μάθημα αναφέρονται θέματα όπως ο σχεδιασμός μάσκας, ο σχεδιασμός καλύτερου εξαερισμού κτιρίων, ο σχεδιασμός συστημάτων απολύμανσης κτιρίων και άλλα. Σε αυτό το τμήμα έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 40 φοιτητές. Οι μηχανικοί του Drexel University έχουν επίσης χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτές για να κατασκευάσουν ασπίδες προσώπου για επαγγελματίες υγείας της περιοχής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότεροι καθηγητές σε διάφορους τομείς ενσωματώνουν το θέμα της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19 στο πρόγραμμα σπουδών τους.


Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS