ΑρχικήinetΝέα Υόρκη - Έρευνα: Σχεδόν οι 9 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς με...

Νέα Υόρκη – Έρευνα: Σχεδόν οι 9 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς με COVID-19 πεθαίνουν

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.600 ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 στη Νέα Υόρκη, είναι εξαιρετικά υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των διασωληνωμένων ασθενών. Συγκεκριμένα, σχεδόν οι 9 στους 10 ασθενείς (88%) με COVID-19, οι οποίοι διασωληνώνονται, τελικά πεθαίνουν.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the American Medical Association), είναι μια από τις μεγαλύτερες ανασκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα αναφορικά με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον Κορωνοϊό COVID-19 και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα ασθενών που εισήχθησαν στο διάστημα μεταξύ 1 Μαρτίου και 4 Απριλίου, σε 12 νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και το Λονγκ Άιλαντ που αποτελούν μέρος του εβραϊκού συστήματος υγείας North Shore-Long Island (Northwell Health).

Έρευνα-Νέα Υόρκη-ασθενείς COVID-19

Το ποσοστό θνησιμότητας άγγιζε το 21% μεταξύ των 2.634 ασθενών, αλλά αυξανόταν στο 88% για όσους είχαν διασωληνωθεί. Επιπλέον, μόνο το 3% των διασωληνωμένων ασθενών άνω των 65 ετών επιβίωσε, έναντι 24% στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 65 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Northwell Health, που είναι το μεγαλύτερο σύστημα υγείας στη Νέα Υόρκη. Ακόμη, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν υψηλότερο στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Το ποσοστό θνησιμότητας που αναφέρει η έρευνα ίσως να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των πραγματικών δεδομένων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έρευνα περιελάμβανε μόνο ασθενείς που πέθαναν ή που πήραν εξιτήριο. Αντίθετα, δεν περιελάμβανε ασθενείς που εξακολουθούν να θεραπεύονται σε νοσοκομεία. Ακόμη, τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν μόλις 2.634 από τους 5.700 ασθενείς που εισήχθησαν κατά την περίοδο που διεξήχθη η έρευνα. Οι ερευνητές της Northwell Health που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι γνώριζαν σε ποιες περιπτώσεις οι ασθενείς χρειάζονταν αναπνευστήρες, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κάποιο σαφές συμπέρασμα σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης των αναπνευστήρων στους ασθενείς με COVID-19. Έτσι, αναφέρουν μόνο κάποιες παρατηρήσεις στην έρευνά τους, όπως δήλωσε η Karina Davidson, ανώτερη αντιπρόεδρος στο ερευνητικό τμήμα της Northwell Health.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS