ΑρχικήinetFacebook: Αφαιρεί διαφημίσεις για τον Trump με ναζιστικό σύμβολο

Facebook: Αφαιρεί διαφημίσεις για τον Trump με ναζιστικό σύμβολο

Facebook

Το Facebook αφαίρεσε από την πλατφόρμα του μια σειρά διαφημίσεων για τον Πρόεδρο Donald Trump, επικαλούμενο την πολιτική που απαγορεύει τη ρητορική μίσους. Αυτή η ενέργεια έρχεται τη στιγμή που το Κογκρέσο είχε αρχίσει να κατηγορεί το Facebook για την αποτυχία του να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους που προέρχεται από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το Facebook, οι διαφημίσεις για τον Trump περιείχαν ένα ναζιστικό σύμβολο και γι’ αυτό αφαιρέθηκαν.

Η διαφημιστική εκστρατεία, που πληρώθηκε από την επιτροπή επανεκλογής του Trump, έτρεχε στις επίσημες σελίδες του Facebook, για τον Trump, τον Αντιπρόεδρο Mike Pence και την εκστρατεία “Team Trump”. Το κείμενο των διαφημίσεων έλεγε: “Επικίνδυνες ομάδες ακροαριστερών τρέχουν στους δρόμους μας και προκαλούν το απόλυτο χάος”. Επίσης, οι διαφημίσεις καλούσαν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες του Trump να ελέγξει την κατάσταση: “Παρακαλώ προσθέστε το όνομά σας ΑΜΕΣΩΣ για να σταθείτε στο πλευρό του Προέδρου και στην απόφασή του να κηρυχθεί η ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση”.

Η διαφημιστική καμπάνια τρέχει από τις 3 Ιουνίου. Ωστόσο, χθες άρχισε να προβάλλεται στο Facebook μια διαφήμιση, με ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο με μαύρο περίγραμμα. Όπως επισημάνθηκε αμέσως από διάφορες ομάδες, το σύμβολο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζιστές για τον εντοπισμό πολιτικών κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή η κατηγορία περιελάμβανε αρχικά κομμουνιστές, μετά σοσιαλδημοκράτες, αναρχικούς, και άλλους.

Trump  ναζιστικό σύμβολο

Η εκστρατεία του Trump ισχυρίστηκε ότι το κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται ευρέως “από την Antifa” και “σε μια διαφήμιση για την Antifa”. Ωστόσο, η “antifa” δεν είναι μια ενιαία ομάδα και όσοι συμμετέχουν δεν έχουν συσχετιστεί με αυτό το σύμβολο. Αντίθετα, η πιο γνωστή εικόνα που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες σε αυτό το κίνημα, είναι δύο σημαίες που κυματίζουν.

Το Facebook, μετά από επικοινωνία με διάφορα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι αφαίρεσε τις δημοσιεύσεις καθώς παραβίαζαν την πολιτική του σχετικά με τη ρητορική μίσους. “Αφαιρέσαμε αυτές τις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις γιατί παραβίαζαν την πολιτική μας κατά της ρητορικής μίσους”.

Τα δεδομένα του Facebook δείχνουν ότι, πριν από την κατάργηση, οι διαφημίσεις είχαν προβληθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο φορές από τις σελίδες του Προέδρου Trump και του Αντιπροέδρου.

Η ανακοίνωση ήρθε ενώ ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook, Nathaniel Gleicher, βρισκόταν σε μια ακρόαση στο Κογκρέσο, μαζί με εκπροσώπους από τη Google και το Twitter. Η ακρόαση, που συγκλήθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών, διερεύνησε θέματα που σχετίζονταν με την ασφάλεια των εκλογών και την παραπληροφόρηση πριν από τις εκλογές του 2020. Η Επιτροπή έκανε πολλές ερωτήσεις στους εκπροσώπους των εταιρειών και ειδικά στον εκπρόσωπο του Facebook σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου και την επίδρασή τους στο τρέχον πολιτικό περιβάλλον.

Στην ακρόαση ειπώθηκε ότι ο αλγόριθμος του Facebook “προωθεί το μίσος και τον θυμό”, φέρνοντας διάφορα παραδείγματα. Οι απαντήσεις-εξηγήσεις του Gleicher δεν εντυπωσίασαν την Επιτροπή, η οποία τον πίεσε ακόμα περισσότερο.

Ενθάρρυνση της βίας

Ως παράδειγμα τέθηκε και ένα Facebook post του Προέδρου Trump τον περασμένο μήνα, που φάνηκε να ενθαρρύνει τη βία εναντίον διαδηλωτών που υποστήριζαν τους έγχρωμους ανθρώπους. Το Twitter επισύναψε μια προειδοποίηση στην ανάρτηση, εξηγώντας ότι παραβίαζε τις πολιτικές της πλατφόρμας. Το Facebook, ωστόσο, επέλεξε να μην κάνει τίποτα.

Στην ερώτηση σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια του Trump και το ναζιστικό σύμβολο ο εκπρόσωπος του Facebook ήταν προετοιμασμένος, καθώς το Facebook είχε μόλις αφαιρέσει τις εν λόγω διαφημίσεις.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS