ΑρχικήinetAntifa tweets από ακροδεξιούς κάνουν έκκληση για βία!

Antifa tweets από ακροδεξιούς κάνουν έκκληση για βία!

Τα «Antifa tweets» που κατέκλυσαν το Twitter και προωθούσαν τη βία, στην πραγματικότητα προήρθαν από γνωστή ομάδα ακροδεξιών! Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως μετά από δήλωση του Twitter, τη Δευτέρα, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι έχουν αφαιρέσει τον λογαριασμό.

antifa
Antifa tweets από ακροδεξιούς, κάνουν έκκληση για βία!

«Αυτός ο λογαριασμός παραβίασε τον χειρισμό της πλατφόρμας μας και την πολιτική του spam, ειδικότερα την δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Αναλάβαμε δράση όταν ο λογαριασμός έστειλε ένα Tweet το οποίο προωθούσε τη βία και ήταν αντίθετο με τους κανόνες του Twitter

Να σημειώσουμε ότι τα Antifa tweets και η αποκάλυψη του ψεύτικου λογαριασμού, έρχονται τη στιγμή που ο Donald Trump εξαπολύει κατηγορίες για τους αριστερούς ακτιβιστές, ισχυριζόμενος ότι προκαλούν βία σε διαμαρτυρίες της Αμερικής. Την Κυριακή δήλωσε μάλιστα, σε tweet, ότι θα ορίσει την Antifa ως τρομοκρατική οργάνωση, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομική εξουσιοδότηση να κάνει.

Ο όρος «Antifa» είναι η συντόμευση του «Anti – facistists», δηλαδή μια ομάδα ατόμων με κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, συνήθως αριστερές, και χαρακτηριστικά όπως ο αντι-φασισμός. Οι θέσεις τους πολλές φορές δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμες, αλλά οι περισσότεροι είναι υποστηρικτές του πιο καταπιεσμένου πληθυσμού και διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση του πλούτου σε επιχειρήσεις και γενικότερα στην αστική τάξη.

Antifa tweets από ακροδεξιούς, κάνουν έκκληση για βία!

Σύμφωνα με το Twitter, ο ψεύτικος λογαριασμός «@ANTIFA_US», συνδέεται άμεσα με την οργάνωση λευκών ακροδεξιών, «Identity Evropa». Ωστόσο, η θρησκευτική ομάδα «Anti-Defamation Leauge»  ισχυρίζεται ότι αυτή η ομάδα διαλύθηκε, και επανασυστάθηκε με το όνομα «American Identitarian Movement», το οποίο επίσης αποτελείται από λευκούς ακροδεξιούς. Η ομάδα αυτοαποκαλείται «ταυτοτική», δηλαδή, ότι όλοι οι λευκοί θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν την φυλή τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Μπορεί ο λογαριασμός να είχε μόνο μερικούς χιλιάδες ακολούθους, παραμένει όμως η απόδειξη ότι οι ακροδεξιοί στην Αμερική προσπαθούν να δημιουργήσουν εντάσεις, παριστάνοντας αριστερούς ακτιβιστές στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο της δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών Antifa από δεξιούς ξέσπασε πριν το τρέχον κύμα διαδηλώσεων. Ο λογαριασμός που αφαιρέθηκε τη Δευτέρα, δεν ήταν ο πρώτος που συνδέεται με τους ρατσιστές, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Twitter.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS