ΑρχικήinetΟικονομικά κινητά αποκτούν αισθητήρα αποτυπωμάτων χάρη στη Redmi

Οικονομικά κινητά αποκτούν αισθητήρα αποτυπωμάτων χάρη στη Redmi

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκονται ενσωματωμένοι στην οθόνη, είναι μία από τις μεγάλες διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στα κινητά χαμηλού κόστους και τα flagship μοντέλα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων περιορίζεται στις οθόνες OLED, που είναι πιο συνηθισμένες στα ακριβότερα κινητά. Τώρα όμως φαίνεται ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αφού η Redmi εισήγαγε για πρώτη φορά έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μία συσκευή με οθόνη LCD.

Ο Lu Weibing, γενικός διευθυντής της Redmi, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Weibo, το οποίο δείχνει ένα κινητό με οθόνη LCD, το οποίο διαθέτει τεχνολογία ενσωματωμένου αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πώς λειτουργεί ο αισθητήρας;

Μέχρι τώρα, οι συσκευές με οθόνη LCD δεν ήταν δυνατό να αποκτήσουν έναν αισθητήρα για δακτυλικά αποτυπώματα κάτω από το τζάμι, δεδομένου ότι είναι παχύ και δεν επιτρέπει στο φως να περάσει μέσα από την οθόνη.

Ωστόσο, η Redmi ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιεί ένα «υπέρυθρο φιλμ υψηλής ποιότητας» που επιτρέπει στο φως να περάσει από μια οθόνη LCD.

Η Redmi δεν είναι η μόνη που προσπάθησε να το κάνει

Το περασμένο έτος, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας παρουσίασαν τα σχέδιά τους σχετικά με την ενσωμάτωση αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων σε οθόνες LCD.

Τον Ιούνιο του 2019, η BOE, κατασκευάστρια εταιρεία οθονών, που προηγουμένως είχε φτιάξει την οθόνη για το Huawei Mate 20 Pro, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την AUO Optronics για την ανάπτυξη οθονών LCD που υποστηρίζουν την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιπλέον, η κινεζική εταιρεία Fortsense, δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο, ότι κατάφερε να δημιουργήσει μια οθόνη LCD που λειτουργεί με τεχνολογία in-display.

Είναι πολύ πιθανό, η Redmi να έχει συνεργαστεί με κάποια άλλη κινεζική εταιρεία για να επιτύχει αυτό το εγχείρημα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, ότι σύντομα θα μπορούσαν κι άλλες εταιρείες smartphone από την Κίνα να κυκλοφορήσουν μοντέλα που θα διαθέτουν οθόνες LCD με δυνατότητα ενσωματωμένων αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS