ΑρχικήyoutubeMicrosoft PowerToys v0.20: Νέα ενημέρωση με προσθήκη Color Picker

Microsoft PowerToys v0.20: Νέα ενημέρωση με προσθήκη Color Picker

Η επόμενη έκδοση των PowerToys v0.20 για τα Windows 10 που έρχεται στα τέλη αυτού του μήνα θα παρουσιάσει ένα νέο feature που ονομάζεται «Color Picker Tool» που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε τμήμα της οθόνης και να ανακτήσετε τον δεκαεξαδικό ή RGB χρωματικό κωδικό της τοποθεσίας.

Η τελευταία ενημέρωση για το PowerToys πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Run”, το οποίο σας επιτρέπει να εκκινείτε εφαρμογές πιο γρήγορα από τη χρήση της αναζήτησης των Windows. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Keyboard Remapper” έκανε την εμφάνιση του για να σας βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας.

PowerToys Color Picker

Για το PowerToys 0.20, που έρχεται στις 31 Ιουλίου, η Microsoft έχει προσθέσει ένα νέο εργαλείο που σας επιτρέπει να ανακτήσετε το χρώμα από οπουδήποτε κάνετε κλικ στην οθόνη.

Ο Clint Rutkas, διευθυντής προγράμματος της Microsoft στο Microsoft Power, επιβεβαίωσε σε ένα tweet ότι το PowerToys v0.20 θα διορθώσει πολλά σφάλματα και θα περιλαμβάνει επίσης το νέο εργαλείο Color Picker.

Σε μια ανάρτηση στο Github, η Microsoft σημείωσε ότι το PowerToys Color Picker θα ακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού και θα εμφανίζει το πραγματικό χρώμα που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα.

“Το Color Picker είναι ένα απλό και γρήγορο εργαλείο επιλογής χρωμάτων για όλο το σύστημα. Επιτρέπει την επιλογή χρωμάτων από οποιαδήποτε τρέχουσα εφαρμογή και αντιγράφει αυτόματα τις τιμές HEX ή RGB στο πρόχειρο σας. Αυτός ο κωδικός βασίζεται στον Color Picker του Martin Chrzan”.

Οι χρήστες θα ενεργοποιούν τη λειτουργία επιλογής χρωμάτων χρησιμοποιώντας μια συντόμευση, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στις Ρυθμίσεις.

Το Color Picker είναι επίσης ενημερωμένο για πολλαπλές οθόνες και DPI, οπότε θα σέβεται τα όρια των οθονών σας και θα παραμένει πάντα σε προβολή.

PowerToys Color Picker

Επιπλέον, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό κλικ του ποντικιού για να αντιγράψετε ένα χρώμα σε ένα πρόχειρο σε μια προκαθορισμένη μορφή.

Ακολουθεί μια λίστα με όλες τις βασικές δυνατότητες που θα συμπεριληφθούν στο Color Picker της νέας έκδοσης του PowerToys:

  • Η επιλογή χρώματος εμφανίζεται όταν πατηθεί η συντόμευση ενεργοποίησης (διαμορφώσιμη στις ρυθμίσεις).
  • Το εργαλείο επιλογής χρώματος ακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού και δείχνει το πραγματικό χρώμα που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα.
  • Η κύλιση προς τα πάνω θα ανοίγει το παράθυρο ζουμ για μεγαλύτερη ακρίβεια επιλογής χρωμάτων.
  • Το αριστερό κλικ του ποντικιού θα αντιγράψει αυτό το χρώμα σε ένα πρόχειρο σε προκαθορισμένη μορφή.
  • Αλλαγή του κέρσορα κατά την επιλογή ενός χρώματος (μπορεί να απενεργοποιηθεί).
  • Το εργαλείο επιλογής χρώματος έχει επίγνωση πολλών μονάδων παρακολούθησης / πολλαπλών DPI. Σέβεται τα όρια των οθονών και παραμένει πάντα σε προβολή.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια της Microsoft, η ενημέρωση του PowerToys v0.20 με το νέο Color Picker θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό στις 31 Ιουλίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS