ΑρχικήinetΣτίχοι από τεχνολογία AI ή από ανθρώπους: Μπορείτε να τους ξεχωρίσετε;

Στίχοι από τεχνολογία AI ή από ανθρώπους: Μπορείτε να τους ξεχωρίσετε;

Ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων μπορεί να αναγνωρίσει πότε μιλά σε ένα chatbot αντί για έναν ανθρώπινο χειριστή, φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο όταν πρόκειται για στίχους τραγουδιών, καθώς δεν είναι εύκολα κατανοητό πότε οι στίχοι είναι ανθρώπινο δημιούργημα ή δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αν και η τεχνολογία AI φαίνεται να έχει γίνει η νέα αγάπη του κόσμου της τεχνολογίας, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε αυτή να υπερβεί την ανθρώπινη ικανότητα σε δημιουργικά πεδία, όπως η μουσική.

Το TickPick, μια διαδικτυακή αγορά εισιτηρίων εκδηλώσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη που επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν προσφορές για εισιτήρια, συγκέντρωσε πρόσφατα πάνω από 1.000 rock, hip-hop / rap, country και pop τραγούδια για να εκπαιδεύσει τους “καλλιτέχνες AI”. Το TickPick διεξήγαγε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα που χρησιμοποιούσαν το Amazon Mechanical Turk για να ταξινομήσουν τη δημιουργικότητα και τον συναισθηματισμό των στίχων. Ήθελε επίσης να ανακαλύψει πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να σημειώσει τη διαφορά μεταξύ στίχων διάσημων τραγουδοποιών και στίχων που δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία AI. Συγκέντρωσε χιλιάδες στίχους τραγουδιών από το genius.com για να σχηματίσει ένα λυρικό σώμα, τους ταξινόμησε ανά είδος και τους εισήγαγε σε κάθε “καλλιτέχνη AI”. Μετά από πέντε ώρες εκπαίδευσης της μηχανής, η τεχνολογία AI μπόρεσε να δημιουργήσει τραγούδια που ουσιαστικά δεν ξεχώριζαν από την ανθρώπινη εφευρετικότητα, τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν από τους ερωτηθέντες. Σχεδόν δύο στους πέντε (39,6%) εκτίμησαν ότι οι στίχοι που δημιουργούνται από την τεχνολογία AI είναι πιο συναισθηματικοί από τους στίχους που δημιουργούνται από ανθρώπους. Ενδεικτικά, πολλοί ερωτηθέντες έκριναν ότι οι στίχοι που δημιουργούνται από AI είναι πιο συναισθηματικοί από αυτούς που γράφονται από θρύλους όπως ο Johnny Cash.

Ποικίλα είδη τραγουδιών αξιολογήθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Οι στίχοι rap τραγουδιών ήταν οι πιο δύσκολοι ως προς την αναπαραγωγή τους από την τεχνητή νοημοσύνη, επειδή πολλά rap τραγούδια έχουν περίεργη ή ασυνήθιστη σύνταξη. Έτσι, η μηχανική μάθηση χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μπορέσει να ερμηνεύσει αυτό το στυλ τραγουδιών. Δημιούργησε συγκεχυμένους στίχους όπως “Hey, my accents a mask, your man won’t show it, my office is your mansion, excellence I’m really not”. Η τεχνητή νοημοσύνη παρήγαγε επίσης κάποια πειραματικά δείγματα. Όσον αφορά την country μουσική, οι στίχοι φάνηκαν να είναι πιο εύκολο να αναπαραχθούν από την AI. Η τεχνητή νοημοσύνη παρήγαγε καταθλιπτικούς και λυπημένους στίχους, όπως για παράδειγμα “I’d trade all of my tomorrows for a single yesterday,” και “Well, if you’re looking for a one-night stand, you’ve come to the right place, I’m human after all, a human for hours”.

Περίπου ένας στους τέσσερις (22,2%) θεώρησαν ότι οι στίχοι AI ήταν του Garth Brooks. Μόνο το 12,3% των ερωτηθέντων μπόρεσε να βρει τους στίχους της country μουσικής που δημιουργήθηκαν από AI. Η pop μουσική, αντίστοιχα, ήταν δύσκολο να αναπαραχθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, αν και πάνω από ένας στους τέσσερις θεώρησαν ότι οι στίχοι που δημιουργήθηκαν από AI είχαν γραφτεί από την Billie Eilish. Μόνο το 13,6% εκτίμησε ότι οι στίχοι AI είχαν γραφτεί από την Lady Gaga. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τους αγαπημένους στίχους των ανθρώπων, οι στίχοι που δημιουργούνται από άνθρωπο εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Τέλος, η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιχειρήσεων και αυτή η έρευνα δείχνει ότι έχει σίγουρα τη δυνατότητα να επηρεάσει και τη μουσική βιομηχανία. Ωστόσο, η AI πιθανότατα πρέπει να “μείνει προς το παρόν μακριά” από rap και pop μουσική.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS