ΑρχικήsecurityHacker πουλούσε βάσεις δεδομένων της Ουκρανικής κυβέρνησης

Hacker πουλούσε βάσεις δεδομένων της Ουκρανικής κυβέρνησης

Ένας Ουκρανός hacker πιάστηκε να πουλάει εμπιστευτικές πληροφορίες που συλλέχθηκαν από βάσεις δεδομένων της Ουκρανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την Ουκρανική Cyberpolice, ένας hacker, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, μπόρεσε να εισβάλει σε πολλές κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και υπόκλεψε προσωπικούς λογαριασμούς εξουσιοδοτημένου προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο hacker χρησιμοποίησε προσεκτικές προσεγγίσεις για να “σπάσει” τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους social media λογαριασμούς. Μέσω αυτής της απλής μεθόδου, φαίνεται ότι βρήκε 50 κυβερνητικές βάσεις δεδομένων με ενημερωμένες πληροφορίες.

βάσεις δεδομένων hacker

Στη συνέχεια, προσπάθησε να πουλήσει τις συλλεγόμενες πληροφορίες σε hacking forum σε αντάλλαγμα για cryptocurrency. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν ποιο currency χρησιμοποιήθηκε.

Η αστυνομία έψαξε το διαμέρισμα του δράστη και κατάσχεσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή αυτών των συμφωνιών. Μια εικόνα από αυτό που φαίνεται να είναι ο υπολογιστής του δείχνει μια συνομιλία Skype που υποτίθεται ότι σχετίζεται με αυτές τις προσφορές. Ο hacker είπε σε έναν πιθανό πελάτη ότι η τιμή ήταν «6,5 [ρούβλια] για μία έγκυρη [είσοδο]». Πιθανώς ο πελάτης βρισκόταν στη Ρωσία, καθώς το νόμισμα της Ουκρανίας είναι το hryvnia. Η προσφορά τιμής ανέρχεται σε περίπου 0,10 $ ανά καταχώρηση βάσης δεδομένων.

Ο δράστης κατηγορήθηκε για «μη εξουσιοδοτημένη πώληση και διανομή πληροφοριών με περιορισμένη πρόσβαση», ένα έγκλημα με μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Δεδομένης της έλλειψης κατηγοριών υψηλής προδοσίας, φαίνεται πιθανό τα δεδομένα να μην εξαιρετικά ευαίσθητα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS