ΑρχικήinetΤο Google Maps θα σας δείχνει ποιοι δρόμοι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι!

Το Google Maps θα σας δείχνει ποιοι δρόμοι μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι!

Το Google Maps είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης, με εκατομμύρια χρήστες να βασίζονται σε αυτήν για καθημερινή μετακίνηση σε γνωστά δρομολόγια, καθώς και να τους καθοδηγούν κατά μήκος άγνωστων διαδρομών.

Για την δική σας ευκολία, η Google φροντίζει όταν επισκέπτεστε μια νέα περιοχή για πρώτη φορά, να σας προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη της μετακίνηση σας, όπως η “Μετάφραση” για ονόματα και διευθύνσεις, τη δυνατότητα να βρει συμβατά βύσματα για το ηλεκτρικό όχημά σας και ακόμη και ειδοποιήσεις για το πότε θα βγείτε εκτός δρόμου. Τώρα, η Google προετοιμάζεται να εισαγάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στους Χάρτες της που ονομάζεται “Lighting”, με στόχο να επισημάνει τους δρόμους που φωτίζονται έντονα.

Google Maps

Το Google Maps v10.31.0 beta περιέχει strings που υποδεικνύουν ότι η Google εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα ταξίδια σας στη νύχτα λίγο ασφαλέστερα. Σύμφωνα με τις περιγραφές των strings, αυτό το νέο Lighting Layer θα επισημάνει δρόμους που έχουν καλό φωτισμό με κίτρινο χρώμα και, κατ ‘επέκταση, βοηθούν τους χρήστες να αποφεύγουν δρόμους με χαμηλό ή καθόλου φωτισμό.

<string name="LAYER_SAFETY">Lighting</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_BODY">Yellow lines show streets with good lighting</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_BUTTON_START">Start</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_NO_LIGHTING_INDICATOR">No lighting info available</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_POOR_LIT_INDICATOR">Poor to no lighting</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_TITLE">See how brightly lit the streets are</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ONBOARDING_DIALOG_WELL_LIT_INDICATOR">Good lighting</string>
<string name="SAFETY_LAYER_TOOLTIP_PROMO">New! See how brightly lit the streets are</string>
<string name="SAFETY_LAYER_UNAVAILABLE">"Lighting view isn't available at this zoom or in this region"</string>
<string name="SAFETY_LAYER_ZOOM_IN_SNACKBAR">Zoom in more to see lighting data.</string>

Αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τις περιοχές/χώρες που θα λειτουργεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ινδία και στην συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Να σημειώσουμε ότι οι δείκτες εγκληματικότητας στην Ινδία είναι αρκετά υψηλοί με αποτέλεσμα το “Lighting” να αποτελεί σημαντική βοήθεια.

Το νέο χαρακτηριστικό του Google Maps θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον γυναικείο πληθυσμό, να αποφεύγει τους σκοτεινούς δρόμους την νύχτα.

Δεν είναι ακόμα σαφής ο τρόπος με τον οποίο η Google θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τον φωτισμό του δρόμου και πώς θα διατηρεί ενημερωμένο το χαρακτηριστικό και σε πραγματικό χρόνο, άλλα ελπίζουμε να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Δεν διαθέτουμε στιγμιότυπα οθόνης της λειτουργίας, καθώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS