ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Η Γερουσία απαγόρευσε το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

ΗΠΑ: Η Γερουσία απαγόρευσε το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

Όπως ψήφισε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ, η λήψη του TikTok απαγορεύτηκε σε συσκευές κυβερνητικών υπαλλήλων, ως μια ενίσχυση του ελέγχου που ασκεί η χώρα στη δημοφιλή Κινεζική εφαρμογή.

TikTok

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, πηγαίνει τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με επικεφαλείς τους Δημοκρατικούς.

“Το TikTok αποτελεί μείζον κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση σε κυβερνητικές συσκευές”, δήλωσε ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Josh Hawley, χορηγός του νομοσχεδίου.

Ο Πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα με την Κίνα τόσο σε εμπορικό επίπεδο όσο και στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει μία προθεσμία ως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την απόκτηση του TikTok από αμερικανική εταιρεία, διαφορετικά θα απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλία για να αγοράσει τις επιχειρήσεις της εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη αναφέρει ότι κανένας κυβερνητικός υπάλληλος, μέλη του Κογκρέσου ή άτομα σε κυβερνητικές εταιρείες δεν μπορούν να κατεβάσουν ή να χρησιμοποιήσουν το TikTok ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την ByteDance “σε οποιαδήποτε συσκευή εκδόθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή μια κυβερνητική εταιρεία.”

Αναφέρει ότι εξαιρέσεις αποτελούν μόνο “οποιαδήποτε έρευνα, ερευνητική δραστηριότητα στην κυβερνοασφάλεια, δράση επιβολής του νόμου, πειθαρχική δράση ή δραστηριότητα πληροφοριών”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποκλείσουν από τα τηλέφωνα της χώρας όχι μόνο το TikTok αλλά και άλλες κινεζικές εφαρμογές που θεωρούνται επικίνδυνες για τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών.

Η Ουάσινγκτον λέει ότι το TikTok συλλέγει τεράστια ποσά προσωπικών δεδομένων από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν στην Κινεζική κυβέρνηση και να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία.

Ωστόσο η εφαρμογή αρνείται τον ισχυρισμό ότι δεδομένα Αμερικανών χρηστών αποστέλλονται στην Κίνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS