ΑρχικήsecurityΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει αμοιβή ύψους έως και $10.000.000 για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό χάκερς που δουλεύουν με ή για μια ξένη κυβέρνηση, με σκοπό την παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ μέσω παράνομων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ των παράνομων δραστηριοτήτων συγκαταλέγονται επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων εκλογών των ΗΠΑ, υποδομών εκλογών των ΗΠΑ, μηχανών ψηφοφορίας, αλλά και υποψηφίων ή του προσωπικού αυτών.


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έγινε λιγότερο από 100 ημέρες πριν τις εκλογές, στις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η αμοιβή ισχύει για οποιαδήποτε μορφή πειρατείας σε βάρος εκλογών, σε οποιοδήποτε επίπεδο – εκλογών σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό ή τοπικό επίπεδο.
Επιπλέον, το Υπουργείο αναφέρθηκε στις επιθέσεις που φοβάται ότι θα λάβουν χώρα την περίοδο των εκλογών, εκφράζοντας την επιθυμία του να τις σταματήσει. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως ξένοι αντίπαλοι θα μπορούσαν να προβούν σε κακόβουλες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο με στόχο εκλογικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων databases εγγραφής ψηφοφόρων και μηχανών ψηφοφορίας, για να βλάψουν τις εκλογές των ΗΠΑ. Πρόσθεσε, ακόμη, πως τέτοιοι αντίπαλοι θα μπορούσαν να διεξάγουν κακόβουλες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον πολιτικών οργανώσεων των ΗΠΑ ή εκστρατειών, με στόχο την κλοπή εμπιστευτικών κι ευαίσθητων πληροφοριών, καθώς και τη διαρροή αυτών των πληροφοριών για την υπονόμευση πολιτικών οργανώσεων ή υποψηφίων.

εκλογές ΗΠΑ-χάκερς-αμοιβή

Σκοπός του Υπουργείου είναι να εντοπίσει και να εκδιώξει χάκερς που χρηματοδοτούνται από άλλη χώρα, οι οποίοι μπορούν να παρέμβουν στις εκλογές των ΗΠΑ, απειλώντας, με αυτόν τον τρόπο, την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Η αμοιβή θα καταβληθεί μέσω του προγράμματος “Αμοιβές για τη Δικαιοσύνη” (“Rewards for Justice”) του Υπουργείου Εξωτερικών και ισχύει μόνο για πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με τις δραστηριότητες των χάκερς που σχετίζονται με ξένες κυβερνήσεις κι ενδέχεται να προσπαθήσουν να εμπλακούν στις εκλογές των ΗΠΑ – και όχι πληροφορίες για οποιονδήποτε χάκερ.


Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη μεγάλη αμοιβή που προσφέρεται για πληροφορίες σχετικά με χάκερς, μέσω του προγράμματος “Αμοιβές για τη Δικαιοσύνη”. Τον Απρίλιο, κρατικοί αξιωματούχοι προσέφεραν αμοιβή ύψους $5.000.000 για πληροφορίες που οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη κρατικών χάκερς της Βόρειας Κορέας. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι οι χάκερς της Βόρειας Κορέας ήταν υπεύθυνοι για μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια με απώτερο στόχο το οικονομικό κέρδος.

εκλογές ΗΠΑ

Επιπλέον, τον Ιούλιο, το State Department προσέφερε δεύτερες σημαντικές αμοιβές για των εντοπισμό ξένων χάκερς. Συγκεκριμένα, πρόσφερε δύο ξεχωριστές αμοιβές ύψους $1.000.000, για πληροφορίες που αφορούσαν δύο Ουκρανούς χάκερς που συνδέονται με μία παραβίαση που έλαβε χώρα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) το 2016.


Η κίνηση του Υπουργείου Εξωτερικών να προσφέρει αμοιβή αυτή την περίοδο, συνδέεται με το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 αμαυρώθηκαν από ξένη παρέμβαση που προήλθε από τη Ρωσία. Ειδικότερα, η Ρωσία κατηγορήθηκε για παραβίαση των servers της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) και για διαρροή των κλεμμένων πληροφοριών επί μήνες, έχοντας ως στόχο να επηρεάσει την κοινή γνώμη μέσω της κλίσης και της κομματικής κάλυψης των μέσων ενημέρωσης προς τον μελλοντικό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις στους Ρώσους χάκερς, προτού αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS