ΑρχικήinetTrump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

trump facebook
Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε την Τετάρτη ότι είχε αφαιρέσει μια ανάρτηση από τη σελίδα του προέδρου Donald Trump επειδή περιείχε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον Covid-19.

Η δημοσίευση ήταν ένα βίντεο μιας συνέντευξης που έδωσε ο Πρόεδρος στην Fox News την Τετάρτη το πρωί.

«Αυτό το βίντεο που κοινοποίησε ο Donald Trump περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απρόσβλητη από τον Covid-19, και παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση του κοροναϊού,» δήλωσε o εκπρόσωπος του Facebook, Andy Stone, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Stone ανέφερε επίσης ότι τα συγκεκριμένα σχόλια που παραβίαζαν τους κανόνες του Facebook ήταν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Trump, ότι τα παιδιά είναι σχεδόν άνοσα στον ιό.

Το ίδιο βίντεο φαίνεται να έχει αναρτηθεί και στο Twitter από την εκστρατεία Trump, και στη συνέχεια το tweet κοινοποιήθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό του Προέδρου.

trump covid-19
Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Η Courtney Parella, εκπρόσωπος της εκστρατείας Trump, είπε σε απάντηση στην κατάργηση της δημοσίευσης από το Facebοok πως ο Πρόεδρος «δηλώνει ότι τα παιδιά είναι λιγότερο ευαίσθητα στον κοροναϊό.»

Κατηγόρησε τη Silicon Valley ότι είναι προκατειλημμένη εναντίον του Προέδρου και τόνισε μάλιστα ότι «οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι οι διαιτητές της αλήθειας.»

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebοok έχει αφαιρέσει περιεχόμενο από τη σελίδα του Trump, είναι η πρώτη φορά που η κατάργηση οφείλεται στους κανόνες παραπληροφόρησης Covid-19, δήλωσε το Facebook.

Τον Ιούνιο, το Facebook κατήργησε τις διαφημίσεις που προωθούνταν από την καμπάνια Trump, εξαιτίας της χρήσης ενός ναζιστικού συμβόλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg, αντιμετώπισε έντονη κριτική, ακόμη και από τους υπαλλήλους του, επειδή δεν έλαβε μέτρα εναντίον εμπρηστικών δημοσιεύσεων του Trump σχετικά με τις πρόσφατες φυλετικές διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS