ΑρχικήinetFacebook: Μπλόκαρε συμμάχους του προέδρου της Βραζιλίας

Facebook: Μπλόκαρε συμμάχους του προέδρου της Βραζιλίας

Η Βραζιλία «διέταξε» το Facebook, να μπλοκάρει συμμάχους του προέδρου της χώρας, επειδή διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για δικαστές.

facebook βραζιλία
Facebook: Μπλόκαρε συμμάχους του προέδρου της Βραζιλίας

Παρόλο που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν πρόθυμο να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του, ανησυχεί ότι η Βραζιλία μπορεί να το έχει παρακάνει και να έχει υπερβάλλει αυτή τη φορά.

Το BBC News αναφέρει ότι το Facebook έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς δώδεκα συμμάχων του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, μετά από εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, που προέβλεπε να τους μπλοκάρει παγκοσμίως, τον Μάιο. Η εν λόγω ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τον επιχειρηματία Luciano Hang και τον αρχηγό του πολιτικού κόμματος Roberto Jefferson, κατηγορήθηκε ότι προωθούσε την παραπληροφόρηση και διέδιδε ψεύτικες ειδήσεις για δικαστές.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πλήρωσε επίσης πρόστιμο, το οποίο έφτασε τα 1,92 εκατομμυρία reais ( περίπου $368.000 ), επειδή αρχικά αρνήθηκε να ακολουθήσει με την εντολή του δικαστηρίου, και αντιμετώπισε επιπλέον κυρώσεις 100.000 reais ( λίγο πάνω από $19.000 ) ανά ημέρα.

Το Facebook ανέφερε σε μια δήλωση, ότι αντιτάχθηκε επειδή η διαταγή βλάπτει την ελεύθερη έκφραση και έρχεται σε αντίθεση με τους «παγκόσμιους νόμους και δικαιοδοσίες». Η εταιρεία υποχώρησε μόνο όταν ένας υπάλληλος στη Βραζιλία αντιμετώπισε τον «κίνδυνο ποινικής ευθύνης», σύμφωνα με τη δήλωση.

Το Facebook υπέβαλλε ένσταση για την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ και το Twitter είχε επίσης διαταχθεί να αποκλείσει 16 λογαριασμούς, βέβαια δεν είναι σίγουρο εάν αντιμετώπισε και αυτό κυρώσεις.

Facebook: Μπλόκαρε συμμάχους του προέδρου της Βραζιλίας

Ωστόσο, η διαφωνία μεταξύ Facebook και Βραζιλίας, άρχισε πολύ πιο πριν. Η χώρα στο παρελθόν είχε κλείσει προσωρινά το WhatsApp, επειδή δεν μπλόκαρε και δεν της παρέδωσε μηνύματα. Η τελευταία περίπτωση βέβαια είναι ασυνήθιστη.

Να τονίσουμε ότι αυτό που ζήτησε η Βραζιλία από το Facebook, να αποκλείσει σημαντικές προσωπικότητες, είναι κάτι που κάνει σπάνια και συνήθως για την προώθηση ρητορικής μίσους και βίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS