ΑρχικήinetFacebook: Αφαιρεί Anti-mask group για παραπληροφόρηση του COVID-19

Facebook: Αφαιρεί Anti-mask group για παραπληροφόρηση του COVID-19

To Facebook αφαίρεσε «Anti-mask» group, με ονομασία «Unmasking America!» και πάνω από 9.600 μέλη, λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19.

facebook anti-mask
Facebook: Αφαιρεί Anti-mask group για παραπληροφόρηση του COVID-19

Έχουμε δει το Facebook να αποτελεί πολλές φορές πηγή παραπληροφόρησης και άσχημης συμπεριφοράς. Ευτυχώς, πλέον αυτό είναι λίγο πιο αδύνατο, με την καταστολή μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες Anti-mask.

Σύμφωνα με το The Verge, η ομάδα Anti-mask του Facebook, «Unmasking America!», αφαιρέθηκε λόγω διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19. Με πάνω από 9.600 μέλη, η ομάδα αντιτάχθηκε στη χρήση μάσκας προσώπου, διέδωσε αβάσιμες ιστορίες και παρακινούσε τους ανθρώπους να αγνοήσουν πλήρως τους ειδικούς της ιατρικής εν μέσω θανατηφόρας παγκόσμιας πανδημίας.

«Έχουμε σαφείς πολιτικές κατά της προώθησης επιβλαβών ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με τον COVID-19 και έχουμε καταργήσει αυτή την ομάδα, ενώ εξετάζουμε και άλλες,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Dami Oyefeso, στο Mashable.

H Anti-mask ομάδα του Facebook καταργήθηκε μετά από έρευνα του The Verge. Αν ψάξετε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες κατά της μάσκας που παραμένουν ενεργές, όπως τα «NO MAS(K)», με πάνω από 3.400 μέλη, και «Anti-Maskers», με πάνω από 1.700, σύμφωνα με το Mashable.

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τη χρήση μάσκας προσώπου έχει εκδηλωθεί τόσο στον διαδικτυακό όσο και στον πραγματικό κόσμο, με τους υπερασπιστές του Anti-mask κινήματος να ισχυρίζονται ότι μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου και παραβιάζουν τις προσωπικές ελευθερίες των ανθρώπων. Οι ειδικοί της ιατρικής συγκρούονται με τέτοια επιχειρήματα επανειλημμένα, και προσπαθούν να τα εξουδετερώνουν. Ωστόσο αυτή η επικίνδυνη και αβάσιμη ρητορική συνεχίζει να αναπαράγεται.

Facebook: Αφαιρεί Anti-mask group για παραπληροφόρηση του COVID-19

Παρά τη συνεχή εξάπλωση Anti-mask παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του, το Facebook δεν ήταν πρόθυμο να αφαιρέσει το ψευδές περιεχόμενο, εκτός εάν υπάρχει η πιθανότητα να οδηγήσει σε «άμεση σωματική βλάβη».

Τελικά, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να αναγνωρίζει τουλάχιστον ότι η παρότρυνση των ανθρώπων να μη φοράνε μάσκα μπορεί να οδηγήσει σε σωματική βλάβη, και μάλιστα πολύ γρήγορα.

«Παραδείγματα παραπληροφόρησης που έχουμε αφαιρέσει περιλαμβάνουν επιβλαβείς ισχυρισμούς, όπως ότι η κατανάλωση λευκαντικού θεραπεύει τον ιό και θεωρίες όπως ότι οι κοινωνικές αποστάσεις δεν είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας» έγραψε το Facebook για τις ομάδες Anti-mask.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS