ΑρχικήinetGoogle Live Transcribe: Πως βοηθάει τους κωφούς εν μέσω COVID-19

Google Live Transcribe: Πως βοηθάει τους κωφούς εν μέσω COVID-19

Το Google Live Transcribe βοηθά τους κωφούς, αφού η χρήση μάσκας για προστασία από τον COVID-19 τους αποτρέπει από το να διαβάσουν τα χείλη.

Google Live Transcribe
Google Live Transcribe: Πως βοηθάει τους κωφούς εν μέσω COVID-19

Η επικοινωνία για τους κωφούς και τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής σε έναν κόσμο ήχου, μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόκληση μερικές φορές, αλλά υπάρχουν πάντα εξαιρετικές λύσεις που βοηθούν να γεφυρωθεί το κενό επικοινωνίας. Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού όλοι πλέον φοράνε μάσκα και αυτό έχει δυσκολέψει αρκετά αυτούς που επικοινωνούν διαβάζοντας τα χείλη.

Ο Danny Hughes, μέλος του παραϊατρικού προσωπικού του South East Coast Ambulance Services στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Live Transcribe της Google ώστε να ενημερώνει τους ασθενείς για το τι λέει.

Οι υποστηρικτές ατόμων με απώλεια ακοής πιέζουν για τη θεσμική απορρόφηση παρόμοιων εφαρμογών εδώ και χρόνια, καθώς και για άλλα μέτρα προστασίας όπως μάσκες με διαφανή κάλυψη έτσι ώστε να διακρίνονται τα χείλη και οι εκφράσεις αυτού που τα φοράει.

«Διαπίστωσα ότι η χρήση αυτής της εφαρμογής, που ονομάζεται Google Live Transcribe, και άλλων εφαρμογών μεταγραφής φωνής σε κείμενο μπορεί να είναι πραγματικά, πολύ ωφέλιμη στην επικοινωνία με αυτούς τους ασθενείς. Εάν το βρήκατε χρήσιμο, μοιραστείτε το,» έγραψε ο Hughes.

Την Παρασκευή, ο διασώστης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κοροναϊό, μοιράστηκε στο Twitter την εφευρετική του λύση για να μιλάει σε ασθενείς που διαβάζουν τα χείλη.

«Μερικοί από τους ασθενείς και τους χρήστες των υπηρεσιών μας βασίζονται στην ανάγνωση χειλιών για να επικοινωνήσουν και η χρήση μάσκας το καθιστά σχεδόν αδύνατο,» δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter ρώτησε σε σχόλιο αν η υπηρεσία Google Live Transcribe αποθηκεύει ευαίσθητες πληροφορίες ασθενών που μπορεί να κοινοποιηθούν κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συνομιλιών. Ο Hughes ενημέρωσε ότι αυτός και άλλα μέλη των υπηρεσιών ασθενοφόρων είναι στη διαδικασία αυτής της αξιολόγησης.

Επίσης, τόνισε ότι η SEACS επιδεικνύει τη δέουσα επιμέλεια σχετικά με το εάν μπορεί να αναπτύξει ευρέως το Live Transcribe της Google στο προσωπικό της.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον επικεφαλής υπηρεσιών και τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων για να δούμε αν αυτή η εφαρμογή ή μια εναλλακτική λύση είναι βιώσιμη και ασφαλής για χρήση σε όλο το προσωπικό της εμπιστοσύνης μας

Google Live Transcribe: Πως βοηθάει τους κωφούς εν μέσω COVID-19

Πολλοί χρήστες που σχολίασαν ενέκριναν τη λύση του Google Live Transcribe, σε συνδυασμό με την ευρεία υιοθέτηση διάφανων μασκών προσώπου. Ο Hughes συμφώνησε ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί μια μεγάλη ποικιλία λύσεων για άτομα που διαβάζουν τα χείλη, ενώ οι μάσκες προσώπου εξακολουθούν να είναι απαραίτητες.

«Είμαι ευτυχής που μπορώ να μοιραστώ την ιδέα του Live Transcribe της Google και τις δυνατότητες που έχει αυτή η τεχνολογία για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν. Δεν είναι μια τέλεια λύση, αλλά οι ανάγκες επικοινωνίας του καθενός είναι διαφορετικές, επομένως η προσέγγιση ενός μόνο μεγέθους δεν ταιριάζει σε όλους,» δήλωσε ο Hughes σε ένα επόμενο tweet.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS