ΑρχικήsecurityΔορυφόροι: Μπορούν πλέον να κάνουν update γρήγορα για λόγους ασφαλείας

Δορυφόροι: Μπορούν πλέον να κάνουν update γρήγορα για λόγους ασφαλείας

Οι δορυφόροι του Chameleon Constellation ενδέχεται να συνεργάζονται για την επεξεργασία δεδομένων μεταξύ τους, αντί να στέλνουν τα δεδομένα πίσω στη Γη και να διακινδυνεύουν.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστές για περισσότερο από μια δεκαετία, θα θυμάστε πόσο σημαντικό ήταν όταν οι ενημερώσεις over-the-air αντικατέστησαν την ανάγκη ενημέρωσης λογισμικού με εγκατάσταση από CD-ROM ή δισκέτα. Όχι μόνο έκανε τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη, αλλά επέτρεψε στους προγραμματιστές να ενημερώνουν το λογισμικό για να διορθώσουν σφάλματα ή να προσθέσουν νέες δυνατότητες χωρίς το σχετικό κόστος διανομής ενός φυσικού προϊόντος.

δορυφόροι update

Αυτό μπορεί να φαίνεται μια μετάβαση που έγινε πριν από αιώνες για υπολογιστές και κινητές συσκευές, αλλά ένα παρόμοιο πρόβλημα εξακολουθεί να επηρεάζει τους σημερινούς δορυφόρους. Όχι, κανείς δεν πραγματοποιεί μια ενημέρωση στον δορυφόρο μέσω μιας δισκέτας, αλλά η διαδικασία ενημέρωσης του δορυφόρου AI μέχρι τώρα χρειαζόταν μήνες για να επιτευχθεί αντί για τα λεπτά που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε με τις σύγχρονες ενημερώσεις υπολογιστών.

Αυτό μπορεί να έχει αλλάξει χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και και της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης (AI) και διαστημικής επιστήμης Hypergiant Industries. Ξεκινούν έναν καινοτόμο αστερισμό που αποτελείται από 24 έως 36 δορυφόρους που θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Η δυνατότητα ενημέρωσης διαστημικών στοιχείων σε λίγα λεπτά και όχι μήνες, είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για τους δορυφόρους. Θα διευκολύνει την άμυνα έναντι των αναδυόμενων απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς οι ενημερώσεις θα μπορούσαν να προωθηθούν γρήγορα σε περίπτωση που ένας hacker καταστήσει έναν δορυφόρο άχρηστο μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας ενημερώσαμε αναλυτικά για το γεγονός ότι οι δορυφόροι είναι βασικοί στόχοι των hacker αφού λειτουργούν με συστήματα που έχουν την βάση τους στην γη. Οι hackers αναζητούν κενά ασφαλείας για να καταφέρουν να εισβάλουν στο δορυφορικό σύστημα. Δείτε περισσότερες λεπτομέρεις εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS