ΑρχικήinetApple: Θα κάνει τη μετάβαση από την Intel στα ARM chips;

Apple: Θα κάνει τη μετάβαση από την Intel στα ARM chips;

H Apple πρόκειται να ανακοινώσει τη μετάβαση από Intel σε Arm Chips για τη νέα σειρά των Mac, στο WWDC, σύμφωνα με ανακοίνωση του Bloomberg. Η εκδήλωση ξεκινά στις 22 Ιουνίου και φέτος θα γίνει online. Φέτος περιμένουμε την αποκάλυψη του iOS 14, macOS 10.16, watchOS 7 και πολλά ακόμα.

apple
Apple: Θα κάνει τη μετάβαση από την Intel στα ARM chips;

Η Apple είχε τεράστια επιτυχία στη χρήση των custom A-series silicon για iPhone και iPad, με τις iOS συσκευές της να προσφέρουν την καλύτερη απόδοση της αγοράς. Πλέον, προσπαθεί να πετύχει παρόμοια κατορθώματα με τα laptops της και αργότερα με τα Mac. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει την μετάβαση αυτό τον μήνα, κάτι που θα δώσει χρόνο στους προγραμματιστές των Mac να ετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για τη στιγμή κυκλοφορίας του πρώτου Apple Arm Mac (2021).

Να σημειωσουμε ότι πρόσφατες δημοσιεύσεις κάνουν λόγο για τον ερχομό ενός 12-πύρηνου ARM chip με προσαρμοσμένη σχεδίαση για τις ανάγκες των Apple συσκευών. Το chip θα εκτελεί διαδικασία κατασκευής 5 νανόμετρων και θα φτάνει την απόδοση του τρέχοντος επεξεργαστή Intel των Macbook Air.

Η μετάβαση από την Intel σε Arm θα αναβαθμίσει την απόδοση και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της μπαταρίας, κάτι που θα κοστίσει στην Apple λιγότερα χρήματα ανά μονάδα.

Ο ανώνυμος λογαριασμός του Twitter «@L0vetodream», έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι η Apple θα αναγεννούσε το 12-ιντσών MacBook μέσα στα επόμενα χρόνια και ότι θα λειτουργούσαν με την αρχιτεκτονική των ARM chips.

Apple: Θα κάνει τη μετάβαση από την Intel στα ARM chips;
Apple: Θα κάνει τη μετάβαση από την Intel στα ARM chips;

Το WWDC θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, περίπου σε ένα δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με πηγές. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το χρονικό διάστημα που η εταιρεία συνηθίζει να κάνει τις ανακοινώσεις των καταναλωτικών της προϊόντων, με τεχνολογικές συνεδριάσεις να ακολουθούν την υπόλοιπη εβδομάδα.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι οι βελτιώσεις στην απόδοση θα είναι μια μεγάλη προτεραιότητα των φετινών κυκλοφοριών OS, όπως και νέες λειτουργίες υγείας για το Apple Watch.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS