ΑρχικήinetΣας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media;

Σας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media;

Σας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media; Αρκετοί έχουν κατακριθεί από συναδέλφους για αυτά που δημοσιεύουν στα social media, ή συχνά φοβούνται να πουν αυτό που σκέφτονται πραγματικά.

Σας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media;
Σας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media;

Πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους να διαχωρίσουν την επαγγελματική τους ζωή από την κοινωνική, αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί τα social media.

Συχνά μπορεί να νιώσουμε άβολα, αφού στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε την κριτική των συναδέλφων.

Καθώς οι απόψεις μας για την εργασία μπορεί να έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μπορεί να είμαστε πιο επικριτικοί για τις εσωτερικές διαδικασίες του γραφείου και το πως συνεργαζόμαστε στα δίκτυα επικοινωνίας.

Ο πάροχος λύσεων ψηφιακού χώρου εργασίας με έδρα το Οντάριο, Igloo Software, αποκάλυψε δεδομένα σχετικά με το πως οι εργαζόμενοι βλέπουν τη χρήση των social media, όταν πρόκειται να συνδεθούν με συναδέλφους και πως αυτό επηρεάζει την ψυχολογία τους για το περιεχόμενο που θέλουν να μοιραστούν.

Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος πάνω από 2.000 υπάλληλοι οργανώσεων και πάνω από 5.000 υπάλληλοι σε διάφορους κλάδους βιομηχανιών, από αρχάριους μέχρι και ανώτερους.

Μπορεί ότι η πανδημία του COVID-19 να μας ανάγκασε να μείνουμε σπίτι και να προσαρμοστούμε, αλλά η έρευνα έδειξε ότι το 36% των υπαλλήλων δε μπορούν να δουλέψουν στο σπίτι και το 8% εργαζόταν σε πλήρες ωράριο από το σπίτι.

Ωστόσο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη δουλειά γραφείου παρά να εργάζονται από το σπίτι. Πολλοί από αυτούς, το 79%, αντιμετώπισαν προκλήσεις που οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε γραφείο δεν αντιμετωπίζουν.

Το 44% απάντησε ότι χάνουν σημαντικές πληροφορίες λόγω της απομακρυσμένης επικοινωνίας, το 43% δήλωσε ότι έχουν αποκλειστεί από συνεδριάσεις και το 28% ότι δεν λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή του απορρήτου ή διαδικασιών.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι 3 στους 4 υπαλλήλους είναι συνδεδεμένοι στα social media με τους συναδέλφους τους. Η πλειοψηφία αυτών, τo 82%, χρησιμοποιεί το Facebook, ακολουθεί το Instagram με 52%, το LinkedIn με 45%, και τέλος το Tik Tok με 10%.

Σας κάνουν block και εσάς οι συνάδελφοι σας στα social media;

Από αυτούς, το 72% δεν κοινοποιεί δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί μπορεί να τις δουν οι συνάδελφοί τους. Το 52%, παραπάνω από τη μέση, νιώθουν αποκομμένοι όταν βλέπουν τους συνεργάτες τους να ανεβάζουν φωτογραφίες και να κοινωνικοποιούνται.

Η έρευνα αφορά περιόδους με έντονη πολιτική δράση στα social media, αν και τότε θα έπρεπε να νιώθουν πιο δυνατοί να μιλήσουν αντί να μείνουν σιωπηλοί. Βέβαια, όταν το να πεις τη γνώμη σου σημαίνει ότι θα χάσεις τη δουλειά σου, μάλλον είναι πιο έξυπνο να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS