ΑρχικήsecurityDatabases με προσωπικά μας δεδομένα χρησιμοποιούνται εναντίον μας

Databases με προσωπικά μας δεδομένα χρησιμοποιούνται εναντίον μας

pc-ecommerce

Οι εταιρίες Marketing συγκεντρώνουν πολλές πληροφορίες από την ΙP μας καθώς σερφάρουμε στο διαδίκτυο, τις οποίες αξιοποιούν για διαφημιστικούς λόγους. Οι ερευνητές ασφαλείας επισημαίνουν ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα δεδομένα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από hackers. Αντλώντας πληροφορίες για εμάς, μπορούν να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικότερες επιθέσεις και να εισβάλουν εύκολα στον υπολογιστή μας. Η στοχευμένη διαφήμιση έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον την στιγμή που σερφάρουμε σε ιστοσελίδες, προβάλλονται σχετικές διαφημίσεις. Αρκεί λίγο browsing  ώστε οι διαφημιστικές εταιρίες να αντλήσουν πληροφορίες από την ΙP μας και να αρχίσουν την δουλειά τους.

Η εταιρία F-secure, γνωστή στον τομέα της ασφάλειας δικτύων, έχει εντοπίσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις: Πρόσφατα κάποιος χρήστης ενώ συζητούσε για ένα ταξίδι που θα πραγματοποιούσε στο San Francisco, έλαβε email από αεροπορική εταιρία, με προσφορά.

Oι hackers στοχεύουν Databases διαφημιστικών εταιριών

Αποκτώντας πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, όπως αυτές των εταιριών Marketing, οι hackers μπορούν να αποκτήσουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες και να πραγματοποιήσουν πολύ αποτελεσματικότερες επιθέσεις. Σκεφτείτε να γνωρίζει κάποιος ότι ψάχνουμε  αεροπορικό εισιτήριο και να μας στείλει mail με αντίστοιχη προσφορά, που περιέχει malware.
Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να το ανοίξουμε και να μολυνθεί ο υπολογιστής μας από το κακόβουλο λογισμικό.

Αυτό φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση που αναφέραμε πιο πάνω. Η έρευνα της F-Secure αποκάλυψε ότι το mail δεν ήταν από αεροπορική εταιρία, αλλά από hacker που αξιοποίησε πληροφορίες από βάση δεδομένων. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι μήνυμα περιείχε malware (τύπου Trojan.Krypt.AU) και είχε στόχο τον ίδιο τον παραλήπτη.

Οι hackers, αναζητώντας τρόπους να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων τους, στοχεύουν διαφημιστικές εταιρίες αντλώντας πληροφορίες για εμάς. Θα πρέπει λοιπόν, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή μας και επιφυλακτικοί με τα email που λαμβάνουμε ώστε να μην γίνουμε θύματα εγκληματιών του διαδικτύου.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS