ΑρχικήUpdatesLinux Kodachi 7.2: Κυκλοφόρησε με ενημερώσεις στην ασφάλεια

Linux Kodachi 7.2: Κυκλοφόρησε με ενημερώσεις στην ασφάλεια

Σήμερα, το Linux Kodachi είναι μια από τις πιο ασφαλές διανομές βασισμένες στο Linux. Με την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, ο Warith AI Maawali, δημιουργός του Linux kodachi, προσπάθησε να αυξήσει την ασφάλεια του λειτουργικού ακόμα περισσότερο.

Ποιες αλλαγές υπάρχουν στο Linux Kodachi 7.2;

Η τελευταία έκδοση του Kodachi έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια, καθώς και προσφέρουν πιο εύκολη διαχείριση των ρυθμίσεων του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, αν και βασίζεται στο Xubuntu 18.04 LTS, η έκδοση 7.2 χρησιμοποιεί τον Linux Kernel 5.4.X.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο Kodachi 7.2, είναι η ενημέρωση της εφαρμογής Session Messenger. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Session Messenger είναι μια από τις πιο γνωστές και ασφαλές εφαρμογές επικοινωνίας. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα περιέχει και μια νέα εφαρμογή επικοινωνίας, η οποία ονομάζεται Threema και είναι διαθέσιμη στα Kodachi browser bookmarks.

Πέρα από την rebranded εφαρμογή Riot, το Linux Kodachi τώρα περιέχει και την εφαρμογή Steghide-GUI, με την οποία οι χρήστες μπορούν να στείλουν κρυπτογραφημένα μηνύματα σε διάφορες μορφές όπως .jpg, wav, κ.α.

Linux Kodachi 7.2: Κυκλοφόρησε με ενημερώσεις στην ασφάλεια

Ακολουθεί λίστα με κάποιες ακόμα αλλαγές στο Linux kodachi 7.2:

  • Νέο ip lookup plugin στον Kodachi Browser.
  • Επιλύθηκαν τα σφάλματα με την ενημέρωση του OnionShare.
  • Αλλαγές στις εικόνες του λειτουργικού.
  • Βελτιωμένο system monitor.
  • Προστέθηκε νέα «pci=noaer» επιλογή στα group options.
  • Το Yandex DNS πλέον βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση.
  • Βελτιώθηκε το σφάλμα με τα μηνύματα από το bandwidth.

Τρόπος εγκατάστασης του Linux Kodachi 7.2:

Ανεξάρτητα από το αν κατεβάζετε το λειτουργικό σύστημα για πρώτη φορά ή το έχετε ήδη στο σύστημα σας, είναι καλό να εγκαταστήσετε την τελευταία διαθέσιμη έκδοση. Σε περίπτωση που ήδη χρησιμοποιείτε κάποια έκδοση του λειτουργικού, μπορείτε να κάνετε ενημέρωση πολύ εύκολα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ανοίξετε ένα terminal, και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε την παρακάτω εντολή:

 sudo apt update && sudo apt full-upgrade

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης, και να δημιουργήσετε ένα Bootable USB, από το οποίο να κάνετε εγκατάσταση του Kodachi 7.2.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS