ΑρχικήUpdatesLinux kernel 5.4 με δυνατότητα κλειδώματος

Linux kernel 5.4 με δυνατότητα κλειδώματος

Ο Linus Torvalds κυκλοφόρησε τη νέα σειρά Linux kernel 5.4, μια σημαντική έκδοση που προσθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη ασφάλεια και ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης για νέο hardware. Linux kernel

Ο Linux kernel 5.4 αναπτύσσεται από τις αρχές Οκτωβρίου και είχε συνολικά οκτώ Release Candidates. Διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως την υποστήριξη του συστήματος αρχείων exFAT της Microsoft, το οποίο τελικά ενσωματώθηκε στον πυρήνα.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που διαθέτει ο Linux kernel 5.4 είναι η δυνατότητα κλειδώματος του πυρήνα, κάτι που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια, αφού μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση στον πυρήνα σε ορισμένες εφαρμογές.

Οι φίλοι της AMD θα χαρούν, καθώς ο Linux kernel 5.4 υποστηρίζει τις AMD Radeon Navi 12 και 14, AMD Radeon Arcturus GPUs, όπωςκαι την AMD Dali APU. Υποστηρίζει επίσης τις AMD Ryzen 3000 series CPUs και τα AMD EPYC microprocessors για βελτιωμένο load balancing.

Υποστηρίζει τους επεξεργαστές Intel Tiger Lake, τα Qualcomm Snapdragon 855 SoCs, και τα Intel Lightning Mountain SoC. Προσφέρει βελτιωμένη διαχείριση μνήμης εφαρμογών στο Android, και διαθέτει ένα νέο virtio driver υψηλής απόδοσης για την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ hosts και guests. Διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφάλειας για την ανίχνευση αλλοίωσης αρχείων που ονομάζεται fs-verity αλλά και το dm-clone για την live ζωντανή κλωνοποίηση των block devices.

Ο πηγαίος κώδικας του Linux kernel 5.4 5.4 είναι διαθέσιμος για λήψη από το kernel.org αν θέλετε να κάνετε το compile μόνοι σας.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή ο νέος πυρήνας είναι ακόμα σε κατάσταση “mainline”, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να θεωρείται μια έκδοση που δεν είναι έτοιμη για μαζική υιοθέτηση. Η έκδοση 5.4 θα γίνει “σταθερή” μια ή δύο εβδομάδες μετά την πρώτη της κυκλοφορία. οπότε καλό θα ήταν να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS