Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:14
Αρχική security Hacker που συνδέεται με σκάνδαλο διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του...

Hacker που συνδέεται με σκάνδαλο διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Edward Snowden

Ο Rui Pinto, 30 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Ο hacker που συνδέεται με το σκάνδαλο της διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Edward Snowden, William Bourdon μετά τη σύλληψή του στην Ουγγαρία.

Οι πορτογαλικές αρχές θέλουν να εκδοθεί, ώστε να μπορούν να τον ρωτήσουν για ένα σκάνδαλο hacking που αφορά το ποδοσφαιρικό επενδυτικό ταμείο Doyen Sports και αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με πορτογαλικά έγγραφα, οι ερευνητές της Γαλλίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ θέλουν επίσης να μιλήσουν μαζί του.

Το Correio da Manha, τον συνέδεσε με μια έκθεση που αφορούσε τον Cristiano Ronaldo. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Sabado κατηγόρησε την πτώχευση του πανεπιστημίου Pinto, που ερευνήθηκε στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια ενός hack στην τράπεζα το 2013, για τη δημιουργία ιστοσελίδων διαρροών ποδοσφαίρου. Έχει αρνηθεί ότι είναι «ο κ. Football Leaks».

hacker

Η νομική ομάδα του Pinto, που αναφέρει ότι περιλαμβάνει τον κ. Bourdon και έναν Πορτογάλο δικηγόρο που ονομάζεται Francisco Teixeira da Mota, αγωνίζονται για την έκδοσή του στην Πορτογαλία.

- Advertisement -

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή στη Βουδαπέστη και απελευθερώθηκε υπό την προϋπόθεση ότι θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι στο πλαίσιο μιας οικιακής σύλληψης πριν από την απόφαση για την επιστροφή του στη Λισαβόνα.

Η αστυνομία Policia Judiciaria της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του 30χρονου την Τετάρτη, αν και δεν τον ονόμασαν επίσημα.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το όνομα του Rui Pinto, ο οποίος προέρχεται από τη Vila Nova de Gaia κοντά στο Πόρτο.

Ένας εκπρόσωπος της PJ είπε ότι διεξήχθη σε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποψία εγκλημάτων απόπειρας εκβιασμού και παραβίασης του απορρήτου μετά από έρευνα που αφορούσε μια εθνική μονάδα αστυνομίας της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Carlos Cabreiro, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας PJ, επιβεβαίωσε: «Η σύλληψη έγινε στη Βουδαπέστη. Η πορτογαλική αστυνομία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της κράτησης και τώρα θα ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες για την έκδοση του κρατούμενου στην Πορτογαλία».

Πρόσθεσε: «Είναι ύποπτο ότι η PJ έχει ψάξει για κάποιο χρονικό διάστημα και το όνομα του οποίου έχει κυκλοφορήσει ευρέως στον Τύπο. Η σύλληψη είναι ατομική, αλλά φυσικά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής δραστηριότητας. Είναι νωρίς να συνδεθεί με έναν συγκεκριμένο στόχο. Τα εγκλήματα για τα οποία υπάρχει υπόνοια ότι ‘εχει διαπράξει φέρουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

«Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την πρακτική της υποτιθέμενης εγκληματικότητας που διενεργείται σε μια χρονική περίοδο και είναι επιβλαβής για πολλά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτογαλικού κράτους».

Ο κ. Bourdon, μέλος του δικηγορικού συλλόγου των Παρισίων, έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του μεταξύ των λεγόμενων «καταγγελιών». Έχει υπερασπιστεί Edward Snowden, τον Julian Assange και τον Herve Falciani.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...