ΑρχικήsecurityHacker που συνδέεται με σκάνδαλο διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του...

Hacker που συνδέεται με σκάνδαλο διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Edward Snowden

Ο Rui Pinto, 30 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Ο hacker που συνδέεται με το σκάνδαλο της διαρροής ποδοσφαίρου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Edward Snowden, William Bourdon μετά τη σύλληψή του στην Ουγγαρία.

Οι πορτογαλικές αρχές θέλουν να εκδοθεί, ώστε να μπορούν να τον ρωτήσουν για ένα σκάνδαλο hacking που αφορά το ποδοσφαιρικό επενδυτικό ταμείο Doyen Sports και αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με πορτογαλικά έγγραφα, οι ερευνητές της Γαλλίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ θέλουν επίσης να μιλήσουν μαζί του.

Το Correio da Manha, τον συνέδεσε με μια έκθεση που αφορούσε τον Cristiano Ronaldo. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Sabado κατηγόρησε την πτώχευση του πανεπιστημίου Pinto, που ερευνήθηκε στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια ενός hack στην τράπεζα το 2013, για τη δημιουργία ιστοσελίδων διαρροών ποδοσφαίρου. Έχει αρνηθεί ότι είναι «ο κ. Football Leaks».

hacker

Η νομική ομάδα του Pinto, που αναφέρει ότι περιλαμβάνει τον κ. Bourdon και έναν Πορτογάλο δικηγόρο που ονομάζεται Francisco Teixeira da Mota, αγωνίζονται για την έκδοσή του στην Πορτογαλία.

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή στη Βουδαπέστη και απελευθερώθηκε υπό την προϋπόθεση ότι θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι στο πλαίσιο μιας οικιακής σύλληψης πριν από την απόφαση για την επιστροφή του στη Λισαβόνα.

Η αστυνομία Policia Judiciaria της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του 30χρονου την Τετάρτη, αν και δεν τον ονόμασαν επίσημα.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το όνομα του Rui Pinto, ο οποίος προέρχεται από τη Vila Nova de Gaia κοντά στο Πόρτο.

Ένας εκπρόσωπος της PJ είπε ότι διεξήχθη σε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποψία εγκλημάτων απόπειρας εκβιασμού και παραβίασης του απορρήτου μετά από έρευνα που αφορούσε μια εθνική μονάδα αστυνομίας της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Carlos Cabreiro, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας PJ, επιβεβαίωσε: «Η σύλληψη έγινε στη Βουδαπέστη. Η πορτογαλική αστυνομία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της κράτησης και τώρα θα ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες για την έκδοση του κρατούμενου στην Πορτογαλία».

Πρόσθεσε: «Είναι ύποπτο ότι η PJ έχει ψάξει για κάποιο χρονικό διάστημα και το όνομα του οποίου έχει κυκλοφορήσει ευρέως στον Τύπο. Η σύλληψη είναι ατομική, αλλά φυσικά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής δραστηριότητας. Είναι νωρίς να συνδεθεί με έναν συγκεκριμένο στόχο. Τα εγκλήματα για τα οποία υπάρχει υπόνοια ότι ‘εχει διαπράξει φέρουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

«Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την πρακτική της υποτιθέμενης εγκληματικότητας που διενεργείται σε μια χρονική περίοδο και είναι επιβλαβής για πολλά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτογαλικού κράτους».

Ο κ. Bourdon, μέλος του δικηγορικού συλλόγου των Παρισίων, έχει κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του μεταξύ των λεγόμενων «καταγγελιών». Έχει υπερασπιστεί Edward Snowden, τον Julian Assange και τον Herve Falciani.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS