Κυριακή, 2 Αυγούστου, 23:07
Αρχική security Σχεδιάζουν ιρανοί hacker επίθεση σε πετρελαϊκές εταιρείες;

Σχεδιάζουν ιρανοί hacker επίθεση σε πετρελαϊκές εταιρείες;

Μια ιρανική ομάδα hacker φαίνεται ότι στοχεύει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου για να προκαλέσει μεγάλες διαταραχές στα δίκτυα ηλεκτροπαραγωγής, τα διυλιστήρια πετρελαίου και άλλα φυσικά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία, σε μια εμφανή οξυμένη εστίαση στον πολεμικό κυβερνοχώρο στις κρίσιμες βιομηχανίες.

Αυτές οι απόπειρες ιρανών hacker να διεισδύσουν σε συστήματα που ελέγχουν τα ενεργειακά αγαθά έρχονται σε μια εποχή αυξημένης έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν και σε μια εποχή αυξημένων απειλών στον κυβερνοχώρο στην ενεργειακή βιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ιρανική ομάδα hacker APT33, γνωστή και ως Elfin, Rafined Kitten και Holmium, έχει μετατοπίσει πρόσφατα την εστίασή της από δίκτυα πληροφορικής σε βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS) που ελέγχουν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και διυλιστήρια πετρελαίου, μεταξύ άλλων βιομηχανιών, λέει Andy Greenberg.

Ο Moran παρουσίασε τα ευρήματα της Microsoft στο συνέδριο CyberwarCon στο Arlington της Βιρτζίνια αυτή την εβδομάδα. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ιρανοί hacker έχουν περιορίσει κατά τους τελευταίους δύο μήνες το password spraying – επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών με μερικούς κοινούς κωδικούς πρόσβασης σε περίπου 2.000 οργανισμούς, αλλά έχουν αυξήσει τον αριθμό των στοχοθετημένων λογαριασμών. Σύμφωνα με τον Moran της Microsoft, οι μισοί από τους 25 κορυφαίους οργανισμούς που προσπαθούν να αδράξουν οι χάκερ είναι οι κατασκευαστές και οι πάροχοι του συστήματος βιομηχανικού ελέγχου (ICS).

Δεν είναι σαφές εάν οι hacker έχουν σπάσει κάποιο από τα συστήματα που προσπάθησαν να χακάρουν. Τα κίνητρά τους είναι επίσης ασαφή, αλλά ο Moran της Microsoft πιστεύει ότι ο απώτερος στόχος είναι να προσπαθήσούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα σύστημα για να πραγματοποιήσουν μια φυσική καταστροφική επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, όπως η ενεργειακή υποδομή.

Στοχεύοντας στο ICS, οι ιρανοί hacker “προσπαθούν να βρουν τον κατάλληλο πελάτη για να μάθουν πώς δουλεύουν και ποιος τους χρησιμοποιεί. Επιδιώκουν να προκαλέσουν κάποιο θέμα στην κρίσιμη υποδομή κάποιου που χρησιμοποιεί αυτά τα συστήματα ελέγχου “, δήλωσε ο Moran στο WIRED.

Η Trend Micro, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ομάδα APT33 χρησιμοποιεί περίπου δώδεκα live servers Command and Control (C & C) για εξαιρετικά στενή στόχευση σε οργανισμούς της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας.

Η προφανής μετατόπιση της εστίασης της ιρακινής ομάδας των hacker υπογραμμίζει τις απειλές για την κρίσιμη υποδομή των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής υποδομής, η οποία έχει δει την συχνότητα των κυβερνοαπειλών να αυξάνεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Πέρυσι, η ίδια ιρανική ομάδα hacker ενέτεινε τις επιθέσεις της σε διάφορες εταιρείες του Περσικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων ενέργειας.

Υπάρχει μια ευρεία πεποίθηση ότι η ομάδα των hacker συνδέεται με την κυβέρνηση της Τεχεράνης, με τις επιθέσεις να γίνονται συχνότερες μετά την εκδίωξη των Ηνωμένων Πολιτειών από τις πυρηνικές συμφωνίες του Ιράν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.