ΑρχικήsecurityΜεγαλύτερο website παιδικής πορνογραφίας: Όλη η ιστορία της σύλληψης

Μεγαλύτερο website παιδικής πορνογραφίας: Όλη η ιστορία της σύλληψης

Με βάση την προσωπική αναφορά ενός χρήστη σε ένα blog πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι άσκησε κατηγορίες εναντίον του διαχειριστή και εκατοντάδων χρηστών του μεγαλύτερου site στον κόσμο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών (παιδικής πορνογραφίας).

Το Νοέμβριο του 2017, όταν ο χρήστης εργαζόταν για ένα ειδησεογραφικό site, μια ομάδα hackers ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του για να του πουν ότι είχαν «σπάσει» στο dark web μία μαζική επιχείρηση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, η οποίο ονομαζόταν “Welcome to Video”. Οι hackers ανακάλυψαν επίσης, χιλιάδες IP ατόμων που είχαν δηλώσει ότι έχουν συνδεθεί με το website.

παιδικής πορνογραφίας

Συνεχίζει τονίζοντας ότι τότε είχε μιλήσει με τον αρχισυντάκτη του ώστε να προσεγγίσουν με κάποιο τρόπο αυτή την ιστορία αλλά επειδή η υπόθεση ήταν υπό ομοσπονδιακή έρευνα, δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο αυτή την προσπάθεια.

Ένα άλλο πρόβλημα που υπήρχε επίσης ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας νόμιμος τρόπος να αποκτήσουν πρόσβαση στο website για να επαληθεύσουν ότι ήταν αυτό που ισχυρίστηκαν οι hackers.

Οι hackers του έδωσαν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης ώστε να μπορέσει να μπει και να επαληθεύσει αυτά που του έλεγαν. Και πάλι όμως δε μπορούσε να μπει καθώς το website υπήρχε περίπτωση να εμφάνιζε εικόνες παιδικής πορνογραφίας, και μόνο οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επιτρεπόταν να έχουν πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο. Παρόλο που οι δημοσιογράφοι είχαν πολλή ευελιξία και ελευθερίες, αυτό δεν ήταν μια από αυτές.

Μετά από μια κλήση που είχε με πολλούς δικηγόρους, αποφάσισε ότι δεν υπήρχε νόμιμος τρόπος για να γράψει την ιστορία παιδικής πορνογραφίας χωρίς να επαληθεύσει τα περιεχόμενα του website.

Η ιστορία ήταν νεκρή, αλλά το website δεν ήταν.

παιδικής πορνογραφίας

Η απόφαση λοιπόν που πήρε ήταν να αναφέρει την ιστορία στην κυβέρνηση, κάτι που ήταν πολύ περίεργο για ένα δημοσιογράφο να συνεργαστεί με την εθνική ασφάλεια, καθώς πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι. Ένα τέτοιο γεγονός όμως, που έχει να κάνει με την εκμετάλλευση παιδιών, έρχεται πάνω από όλα.

Επικοινώνησε με το FBI και μίλησε με έναν ειδικό πράκτορα. Συμφώνησαν να του στείλει τις διευθύνσεις IP που βρίσκονταν στο dark web και περιείχαν τη λίστα με τους χιλιάδες χρήστες.

Στη συνέχεια όμως, παρόλο που πέρασαν εβδομάδες, δεν υπήρχε καμία εξέλιξη, ούτε καν από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Οι ίδιοι οι hackers του έδωσαν κάποια ανάλυση σχετικά με τις τοποθεσίες των IP. Ανακάλυψε ότι υπήρχαν χρήστες από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Στρατού των ΗΠΑ, της Γερουσίας των ΗΠΑ, της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων, της Apple, της Microsoft, της Google, της Samsung και πολλών πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο δε μπορούσε να εντοπίσει συγκεκριμένα άτομα.

Ύστερα από δύο περίπου χρόνια είχε τελικά μία απάντηση. Μέσω της εισαγγελίας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν ότι το website είχε περίπου 250.000 φωτογραφίες και βίντεο από παιδιά που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε το site ως το μεγαλύτερο παιδικής πορνογραφίας.

παιδικής πορνογραφίας

Σήμερα το πρωί, αφού υπήρχαν νέα δεδομένα σχετικά με την απομάκρυνση του website, έλαβε τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και βρήκε ένα στιγμιότυπο οθόνης του website με την πλήρη διεύθυνση.

Συνολικά, υπήρξαν 337 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην ειδικού πράκτορα για την Παγκόσμια Ασφάλεια και ενός αξιωματικού περιπολίας στα σύνορα. Οι αρχές διέσωσαν 23 παιδιά που κακοποιήθηκαν.

Ήταν ένας αγώνας από τον οποίον τελικά βγήκε νικητής, ακόμα και μετά από ένα μεγάλο διάστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS