ΑρχικήinetΗ Google εξυπηρετεί τους προγραμματιστές με διαδικτυακές διευθύνσεις .dev

Η Google εξυπηρετεί τους προγραμματιστές με διαδικτυακές διευθύνσεις .dev

προγραμματιστές

Αν έχετε κάποια σχέση με τη δημιουργία λογισμικού, η Google θέλει να κάνετε εγγραφή για να χρησιμοποιήσετε το νέο της .dev domain. Η διαδικτυακή διεύθυνση για προγραμματιστές είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Την περασμένη εβδομάδα, η Google άφησε τους ανθρώπους και τις εταιρείες να κάνουν εγγραφή για διευθύνσεις .dev σε  premium τιμές. Αλλά τώρα οι τιμές θα πέσουν, για παράδειγμα στα 14 δολάρια ετησίως, από έναν συνεργάτη, την εταιρεία GoDaddy.

Η Google απαιτεί από όλα τα .dev websites να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να κρατούν ασφαλή την επικοινωνία με τους web browsers.

“Ο πρωταρχικός στόχος μας για το .dev είναι η υιοθέτηση και η χρήση από προγραμματιστές και η δημιουργία πιο ασφαλών websites”, δήλωσε ο Chief Information Officer της Google, Ben Fried.

Το νέο εικονικό real estate αποτελεί μέρος μιας τεράστιας επέκτασης διαδικτυακών διευθύνσεων, που ονομάζονται γενικά domains ανώτατου επιπέδου ή GTLD. Αυτό προσφέρει νέες επιλογές για συντομότερες διευθύνσεις για websites και email και επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν τις επωνυμίες τους ακόμη και αν έχουν χρησιμοποιηθεί από πιο γνωστούς τομείς ανωτάτου επιπέδου όπως το .com και το .net.

Αλλά ταυτόχρονα αυτό μπορεί να ενοχλήσει κάποιες εταιρείες, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εμπορικά τους σήματα. Πράγματι, η GoDaddy προσπαθεί να δώσει κίνητρο στις εταιρείες λέγοντας “εγγραφείτε στο .dev πριν το κάνει κάποιος άλλος”.

Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο της Google για το site;

“Οραματιζόμαστε ότι το .dev θα γίνει το σπίτι των προγραμματιστών. Από εργαλεία μέχρι γλώσσες προγραμματισμού και blogs, το .dev είναι το καλύτερο μέρος για όλα τα καταπληκτικά πράγματα που φτιάχνετε”, δήλωσε ο Adam Seligman, αντιπρόεδρος της Google σε ένα blog post. “Θα κυκλοφορήσουμε κάποια συναρπαστικά πράγματα στο .dev τους επόμενους μήνες”.

Η ίδια η Google έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το .google domain της, ξεκινώντας με site που σχετίζονται με brand, όπως το diversity.google, το sustainability.google και to about.google. Η μετάβαση σε ένα νέο domain είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να ενημερωθεί ένας αριθμός συνδέσμων και μπορεί να υποβιβαστούν κάποιες σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα νέα GTLD δεν είναι πλέον τόσο περίεργα, είπε ο Fried. “Οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα σε σχέση με κάποια χρόνια πριν και εμπιστεύονται διαφορετικά domains”, δήλωσε ο Fried.

Η Google και ορισμένοι συνεργάτες χρησιμοποιούν ήδη διευθύνσεις .dev: τα Women Who Code, JetBrains.dev για τα εργαλεία προγραμματισμού με το ίδιο όνομα και το web.dev για τους προγραμματιστές website. Και έρχονται και νεότερες διευθύνσεις καθώς η Google ετοιμάζει το flutter.dev για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, το tfhub.dev για το λογισμικό TensorFlow AI, το perfetto.dev για το εργαλείο παρακολούθησης επιδόσεων και το v8.dev, το οποίο είναι το JavaScript, που χρησιμοποιεί μέσα στο Chrome browser.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS