ΑρχικήinetChrome Canary: Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το dark mode σε websites

Chrome Canary: Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το dark mode σε websites

CanaryΗ Google εργάζεται για την κυκλοφορία του dark mode για ολόκληρο το σύστημα στο Android Q και αυτό περιλαμβάνει επίσης τον Chrome browser.  Έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Google έχει ήδη κάνει δοκιμές του dark mode στον browser. Τώρα, φαίνεται ότι η λειτουργία δεν περιορίζεται μόνο στο browser interface, αλλά εφαρμόζεται και σε σελίδες. Λειτουργεί πραγματικά; Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας κατεβάζοντας το Chrome Canary από το Google Play store στο Android smartphone σας.

Όπως έχει επισημάνει αρχικά το 9to5Google, το Chrome Canary (v74.0.3718.3) διαθέτει τώρα  ένα νέο feature flag – # enable-android-web-contents-dark-mode – που μπορεί να ενεργοποιήσει το dark mode σε ιστοσελίδες. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα φωτεινά backgrounds και όχι τα μενού και άλλα σημαντικά στοιχεία σχεδιασμού στις ιστοσελίδες.

Σε κάποιες δοκιμές που έγιναν, παρατηρήθηκε ότι το dark mode επηρέασε ορισμένα στοιχεία σχεδιασμού, όπως τα χρώματα στο λογότυπο Gadgets 360.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Chrome Canary πηγαίνοντας στο chrome: // f flags to enable this setting. Προφανώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το site που επισκέπτεστε. Σημειώστε βεβαίως ότι το Canary build δεν είναι σταθερή έκδοση, επομένως δεν προτείνεται ως κύριος browser.

Η έκδοση του Google Chrome Canary 70 για Mac βρέθηκε ότι λειτουργεί σύμφωνα με το dark mode του macOS Mojave. Ένας μηχανικός του Google Chrome έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι το dark mode έρχεται και στην έκδοση των Windows του browser.

Αυτή η νέα έκδοση, ωστόσο, είναι σύμφωνη με ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Android Q, ένα dark mode που αφορά ολόκληρο το σύστημα. Άλλοι κατασκευαστές έχουν βιαστεί και έχουν εφαρμόσει το χαρακτηριστικό από μόνοι τους, όπως συμβαίνει με το One UI της Samsung και το MIUI 10.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS