ΑρχικήHow ToTHC Hydra: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον password cracker

THC Hydra: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον password cracker

THC Hydra password cracker:  Αν ασχολείστε με τον χώρο της ασφάλειας, τότε αποκλείεται να μην έχετε ακούσει για το THC Hydra. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς password crackers ενώ προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το πως μπορούν να προστατέψουν τους κωδικούς τους από σχετικές επιθέσεις.

Είναι αρκετά γρήγορο, ευέλικτο και εύκολα παραμετροποιήσιμο. Σε αντίθεση με άλλους password crackers, υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα πρωτοκόλλων όπως:

  • Asterisk, AFP, Cisco AAA, Cisco auth, Cisco enable, CVS, Firebird, FTP,
  • HTTP-FORM-GET, HTTP-FORM-POST, HTTP-GET, HTTP-HEAD, HTTP-POST,
  • HTTP-PROXY, HTTPS-FORM-GET, HTTPS-FORM-POST, HTTPS-GET, HTTPS-HEAD,
  • HTTPS-POST, HTTP-Proxy, ICQ, IMAP, IRC, LDAP, MS-SQL, MYSQL, NCP, NNTP,
  • Oracle Listener, Oracle SID, Oracle, PC-Anywhere, PCNFS, POP3, POSTGRES, RDP, Rexec,
  • Rlogin, Rsh, RTSP, SAP/R3, SIP, SMB, SMTP, SMTP Enum, SNMP v1+v2+v3, SOCKS5,
  • SSH (v1 και v2), SSHKEY, Subversion, Teamspeak (TS2), Telnet, VMware-Auth, VNC και XMPP.

Πως να το εγκαταστήσετε

Το πρώτο βήμα για να εγκαταστήσετε το Hydra password cracker, είναι να κατεβάσετε το σχετικό project από το GitHub και να προχωρήσετε σε compile:

$ git clone https://github.com/vanhauser-thc/thc-hydra
$ cd thc-hydra/
$ ./configure
$ make
$ make install

 

Σε Debian/Ubuntu εκδόσεις για να εγκαταστήσετε τις βιβλιοθήκες που απαιτούνται τρέξτε την παρακάτω εντολή:

apt-get install libssl-dev libssh-dev libidn11-dev libpcre3-dev \ libgtk2.0-dev libmysqlclient-dev libpq-dev libsvn-dev \ firebird-dev libncp-dev

 

Οδηγίες και λεπτομέρειες σχετικές με το Hydra για Windows μπορείτε να βρείτε εδώ. Κατεβάστε όλο το archive, αποσυμπιέστε το φάκελο και τέλος τρέξτε το hydra.exe.

THC Hydra password cracker

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Για να δείτε όλες τις διαθέσιμες εντολές του εργαλείου, σε ένα terminal πληκτρολογήστε hydra.

hydra [[[-l LOGIN|-L FILE] [-p PASS|-P FILE]] | [-C FILE]] [-e nsr] [-o FILE] [-t TASKS] [-M FILE [-T TASKS]] [-w TIME] [-W TIME] [-f] [-s PORT] [-x MIN:MAX:CHARSET] [-SuvV46] [service://server[:PORT][/OPT]]

 

Παραδείγματα των διαφορετικών εντολών που μπορείτε να τρέξετε, ανάλογα το πρωτόκολλο επίθεσης, μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Εύρεση κωδικού πρόσβασης για συγκεκριμένο username

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το Hydra είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, ικανό να δουλεύει μαζί με διαφορετικά πρωτόκολλα. Παραδείγματος χάρη, αν θέλετε να «σπάσετε» τον ftp κωδικό πρόσβασης για ένα συγκεκριμένο username, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε dictionary attack. Οι επιθέσεις αυτές συνήθως χρησιμοποιούν κάποιο λεξικό/λεξικά στα οποία περιέχονται τα συνθηματικά που επιλέγουν πιο συχνά οι χρήστες, καθώς και πλήθος λέξεων πολλών αλφάβητων. Η παράμετρος -l χρησιμοποιείται για να δηλωθεί συγκεκριμένο username και η -P για να δηλωθεί το dictionary αρχείο:

 hydra -l raj -P pass.txt 192.168.1.108 ftp

 

Εύρεση username για ένα συγκεκριμένο password

Στην ανάποδη περίπτωση, όπου στη κατοχή σας έχετε τον κωδικό πρόσβασης και θέλετε να ελέγξετε σε ποιο username (για το ftp service ή κάποιο άλλο) αντιστοιχεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική – dictionary attack:

hydra -L user.txt -p 123 192.168.1.108 ftp

 

Εύρεση username και αντίστοιχου κωδικού πρόσβασης

Συνδυαστικά, αν θέλετε να βρείτε username και password (για το ftp service ή κάποιο άλλο) μπορείτε να τρέξετε το παρακάτω, πάλι με την τεχνική dictionary attack. Η παράμετρος -L ενεργοποιεί το dictionary mode για πιθανά username και η -P για πιθανούς κωδικούς πρόσβασης.

hydra -L user.txt -P pass.txt 192.168.1.108 ftp

THC Hydra

Αποθήκευση αποτελέσματος στο δίσκο

Για λόγους συντήρησης και καλύτερης ανάγνωσης μπορείτε να εγγράψετε τα αποτελέσματα των Hydra εντολών σε αρχείο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήστε τη παράμετρο -ο και στη συνέχεια τον επιθυμητό τίτλο του αρχείου:

hydra -L user.txt -P pass.txt 192.168.1.108 ftp -o result.txt

 

Συνεχίζοντας την επίθεση

Πολλές φορές μια επίθεση μπορεί να σταματά ή να ακυρώνεται καταλάθος, οπότε χρησιμοποιώντας τη παράμετρο -r μπορείτε να συνεχίσετε την επίθεση τρέχοντας την τελευταία αποτυχημένη εντολή αντί να ξεκινήσετε από την αρχή:

hydra -L user.txt -P pass.txt 192.168.1.108 ftp
hydra -R

Επίθεση σε συγκεκριμένη πόρτα

Οι network admins πολλές φορές αλλάζουν το νούμερο της πόρτας ενός service σε ένα άλλο. Στις προηγούμενες περιπτώσεις, όπου εξετάσαμε το ftp service, το Hydra έτρεξε την επίθεση για την πόρτα 21, την default πόρτα του ftp.

Παρόλα αυτά, χρησιμοποιώντας την παράμετρο -s μπορείτε να τρέξετε την επίθεση επιλέγοντας εσείς το νούμερο της πόρτας που θέλετε να ελέγξετε, και όχι τη default πόρτα του service:

hydra -L user.txt -P pass.txt 192.168.1.108 ftp -s 2121

Επίθεση σε πολλούς hosts

Για να τρέξετε dictionary attack σε username και κωδικούς πρόσβασης για πολλαπλούς hosts στο δίκτυο, επιλέξτε τη παράμετρο -Μ. Η συγκεκριμένη παράμετρος, επιτρέπει να ορίσετε μια λίστα από πολλαπλούς hosts για επίθεση:

hydra -L user.txt -P pass.txt -M hosts.txt ftp

H παράμετρος -F θα σας επιτρέψει να τερματίσετε μια επίθεση σε πολλαπλούς στόχους μόλις στο πρώτο match:

hydra -L user.txt -P pass.txt -M hosts.txt ftp -V -F

 

 

Πως σας φάνηκε το Hydra password cracker; Θα το δοκιμάσετε;

 

Stormi
Stormi
Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers...

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS