ΑρχικήsecurityPassword managers των browser: Είναι ασφαλής η χρήση τους;

Password managers των browser: Είναι ασφαλής η χρήση τους;

Η δυνατότητα αποθηκεύσης των password που χρησιμοποιείτε είναι μια βασική δυνατότητα των web browser. Η λειτουργία είναι συνήθως ενεργοποιημένη από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πιθανώς μια τυχαία συλλογή κωδικών πρόσβασης στο cloud, μαζί με τους σελιδοδείκτες και τις ρυθμίσεις για το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

password

Εάν αλλάζετε τακτικά browser, ενδέχεται να έχετε ακόμη πολλά σύνολα αποθηκευμένων password σε πολλά cloud.

Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε αυτό το χάος.

Έχετε δύο επιλογές. Θα μπορούσατε να αποφασίσετε να πάρετε σοβαρά την υιοθέτηση αυτής της δυνατότητας και τη χρήση της σκόπιμα σε κάθε συσκευή που διαθέτετε. Ή θα μπορούσατε να μεταβείτε σε έναν password manager πρόσβασης τρίτου μέρους και να τερματίσετε αυτήν τη λειτουργία στον browser.

Σε κάθε περίπτωση, είναι συνετό να εντοπίζετε τους ξεπερασμένους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και να τους διαγράφετε από το cloud.

Πριν από χρόνια, οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούσαν τους χρήστες λέγοντας τους να μην αποθηκεύουν τα password τους σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Σήμερα, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εξετάστε παρακάτω τα πλεονεκτήματα του της χρήσης του browser για να αποθηκεύετε τους κωδικούς σας:

  • Δεν απαιτείται επιπλέον λήψη, όπως συμβαίνει με τα βοηθητικά προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης τρίτων.
  • Οι κωδικοί πρόσβασης συγχρονίζονται αυτόματα μαζί με όλα τα άλλα δεδομένα σας. Όταν συνδέεστε στο πρόγραμμα περιήγησής σας σε μια νέα συσκευή, οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι διαθέσιμοι για εσάς αμέσως.
  • Δεν υπάρχει χρέωση συνδρομής για αυτούς τους ενσωματωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.
  • Τα αποθηκευμένα / συγχρονισμένα δεδομένα σας προστατεύονται με τις ίδιες δυνατότητες κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που χρησιμοποιείτε με τα email σας, το cloud storage και τις λειτουργίες ασφαλείας της συσκευής.

Ο κατάλογος των μειονεκτημάτων είναι μικρότερος, αλλά αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το πιο προφανές μειονέκτημα είναι ότι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης βάσει προγράμματος περιήγησης δεν λειτουργούν με εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης. Εάν αλλάζετε τακτικά προγράμματα περιήγησης σε διαφορετικές συσκευές, θα απογοητευτείτε όταν αλλάζετε έναν κωδικό πρόσβασης σε μια συσκευή αφού θα ανακαλύψετε ημέρες ή εβδομάδες αργότερα ότι το δευτερεύον πρόγραμμα περιήγησής σας δεν σας προσφέρει τους κωδικούς σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης με βάση το πρόγραμμα περιήγησης έχουν γενικά ένα βασικό σύνολο λειτουργιών που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με εναλλακτικές λύσεις επί πληρωμή. Όλοι έχουν ενισχύσει τις δυνατότητες ελέγχου κωδικού πρόσβασης που σας ειδοποιούν εάν ο κωδικός πρόσβασής σας ήταν μέρος μιας παραβίασης δεδομένων και συνήθως μπορούν επίσης να παρακολουθούν πράγματα όπως διευθύνσεις και αριθμούς πιστωτικών καρτών για γρήγορη συμπλήρωση φόρμας. Αλλά υπολείπονται άλλων, πιο ενδιαφέρων χαρακτηριστικών.

Ομοίως, οι δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης των browser δεν διαθέτουν μια λειτουργία που είναι ζωτικής σημασίας για τις οικογένειες: τη δυνατότητα κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης έτσι ώστε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας να έχει πρόσβαση σε μια συνδρομητική υπηρεσία ή να κάνει μια ηλεκτρονική παραγγελία χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό.

Με έναν password manager τρίτου μέρους, μπορείτε επίσης να προσθέσετε σημειώσεις σε κάθε αποθηκευμένη καταχώριση, να διαχειριστείτε σελιδοδείκτες, να εισαγάγετε εναλλακτικές διευθύνσεις URL ανώτερου επιπέδου που χρησιμοποιούν τα ίδια credentials και ούτω καθεξής.

Για όσους οι διαδικτυακές απαιτήσεις είναι μέτριες, χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης σε κάθε συσκευή και μπορούν να ζήσουν με τους περιορισμούς αυτών των βασικών λειτουργιών, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης είναι μάλλον αρκετά καλός. Εάν δεν είστε κάποιος με μέτριες απαιτήσεις, η πρόκληση είναι να μεταφέρετε τους τρέχοντα αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα και, στη συνέχεια, να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία υπέρ του προτιμώμενου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης τρίτου μέρους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS