Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 00:58
Αρχική How To Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε την ίδια ακατάστατη επιφάνεια εργασίας στο Mac σας, μάλλον ήρθε ο καιρός να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη. Τα καλά νέα είναι ότι το macOS παρέχει πολλές επιλογές προσαρμογής για να σας βοηθήσει να τα οργανώσετε εύκολα.

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Οργάνωση χρησιμοποιώντας stacks

Εάν η επιφάνεια εργασίας του Mac σας μοιάζει όπως η παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stacks, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο macOS Mojave.

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας, κάνετε δεξί κλικ, και επιλέγετε «Use Stacks»

Αμέσως, το macOS θα οργανώσει και θα ομαδοποιήσει όλα τα παρόμοια αρχεία. Θα βρείτε διαφορετικές στοίβες για εικόνες, έγγραφα και οτιδήποτε άλλο έχετε.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης για στιγμιότυπα οθόνης. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το Mac σας, η επιφάνεια εργασίας σας ενδέχεται να είναι γεμάτη με στιγμιότυπα οθόνης. Η αλλαγή του προεπιλεγμένου προορισμού αποθήκευσης σε διαφορετικό φάκελο είναι πολύ απλή και κάνει θαύματα.

Προσαρμόστε τα εικονίδια

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τα Stacks και ελέγχετε τον χώρο αποθήκευσης των στιγμιότυπων οθόνης, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με πιο ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η εξατομίκευση των εικονιδίων του Mac σας.

Για να ξεκινήσετε, κάνετε πάλι δεξί κλικ σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέγετε το κουμπί «Show View Options».

Έτσι θα εμφανιστούν στην οθόνη όλες οι επιλογές για την προσαρμογή των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας.

Με την επιλογή «Stack By», μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις στοίβες κατά είδος, ημερομηνία τελευταίου ανοίγματος, ημερομηνία προσθήκης, ημερομηνία τροποποίησης, ημερομηνία δημιουργίας και με βάση τις ετικέτες.

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Αν κάνετε κλικ στο μενού δίπλα από το «Short By», μπορείτε να ταξινομήσετε όλα τα εικονίδια κατά όνομα, είδος, ημερομηνία τελευταίου ανοίγματος, ημερομηνία προσθήκης, ημερομηνία τροποποίησης, ημερομηνία δημιουργίας, μέγεθος και κατά ετικέτες.

Με την ολίσθηση κάτω από την επιλογή «Icon Size» αυξάνετε και μειώνετε το μέγεθος του εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας του Mac.

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Στη συνέχεια, μπορείτε να τους δώσετε λίγο περισσότερο χώρο αυξάνοντας το «Grid Spacing».

Από την επιλογή «Text Size» μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου της ετικέτας. Μπορείτε να κινηθείτε μεταξύ 10 και 16 πόντων.

Εάν θέλετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με αρχεία και φακέλους, όπως πόσα αρχεία βρίσκονται σε ένα φάκελο ή τον διαθέσιμο χώρο σε έναν σκληρό δίσκο, σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Show Item Info».

Τέλος, εάν δε θέλετε να βλέπετε τις προεπισκοπήσεις αρχείων ως εικονίδιο, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή «Show Icon Preview».

Όταν τελειώσετε με τις αλλαγές και τις αναδιαμορφώσεις, μεταβείτε πίσω στη στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας για να δείτε τι έχετε φτιάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....