Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 10:15
Αρχική How To Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε την ίδια ακατάστατη επιφάνεια εργασίας στο Mac σας, μάλλον ήρθε ο καιρός να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη. Τα καλά νέα είναι ότι το macOS παρέχει πολλές επιλογές προσαρμογής για να σας βοηθήσει να τα οργανώσετε εύκολα.

mac επιφάνεια εργασίας
Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Οργάνωση χρησιμοποιώντας stacks

Εάν η επιφάνεια εργασίας του Mac σας μοιάζει όπως η παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stacks, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο macOS Mojave.

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας, κάνετε δεξί κλικ, και επιλέγετε «Use Stacks»

Αμέσως, το macOS θα οργανώσει και θα ομαδοποιήσει όλα τα παρόμοια αρχεία. Θα βρείτε διαφορετικές στοίβες για εικόνες, έγγραφα και οτιδήποτε άλλο έχετε.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης για στιγμιότυπα οθόνης. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το Mac σας, η επιφάνεια εργασίας σας ενδέχεται να είναι γεμάτη με στιγμιότυπα οθόνης. Η αλλαγή του προεπιλεγμένου προορισμού αποθήκευσης σε διαφορετικό φάκελο είναι πολύ απλή και κάνει θαύματα.

Προσαρμόστε τα εικονίδια

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τα Stacks και ελέγχετε τον χώρο αποθήκευσης των στιγμιότυπων οθόνης, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με πιο ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η εξατομίκευση των εικονιδίων του Mac σας.

Για να ξεκινήσετε, κάνετε πάλι δεξί κλικ σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέγετε το κουμπί «Show View Options».

Έτσι θα εμφανιστούν στην οθόνη όλες οι επιλογές για την προσαρμογή των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας.

Με την επιλογή «Stack By», μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις στοίβες κατά είδος, ημερομηνία τελευταίου ανοίγματος, ημερομηνία προσθήκης, ημερομηνία τροποποίησης, ημερομηνία δημιουργίας και με βάση τις ετικέτες.

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Αν κάνετε κλικ στο μενού δίπλα από το «Short By», μπορείτε να ταξινομήσετε όλα τα εικονίδια κατά όνομα, είδος, ημερομηνία τελευταίου ανοίγματος, ημερομηνία προσθήκης, ημερομηνία τροποποίησης, ημερομηνία δημιουργίας, μέγεθος και κατά ετικέτες.

Με την ολίσθηση κάτω από την επιλογή «Icon Size» αυξάνετε και μειώνετε το μέγεθος του εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας του Mac.

Mac: Πως να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας

Στη συνέχεια, μπορείτε να τους δώσετε λίγο περισσότερο χώρο αυξάνοντας το «Grid Spacing».

Από την επιλογή «Text Size» μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου της ετικέτας. Μπορείτε να κινηθείτε μεταξύ 10 και 16 πόντων.

Εάν θέλετε να δείτε πληροφορίες σχετικά με αρχεία και φακέλους, όπως πόσα αρχεία βρίσκονται σε ένα φάκελο ή τον διαθέσιμο χώρο σε έναν σκληρό δίσκο, σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Show Item Info».

Τέλος, εάν δε θέλετε να βλέπετε τις προεπισκοπήσεις αρχείων ως εικονίδιο, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή «Show Icon Preview».

Όταν τελειώσετε με τις αλλαγές και τις αναδιαμορφώσεις, μεταβείτε πίσω στη στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας για να δείτε τι έχετε φτιάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία...

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν...

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται...

Pompeo: “Να καταργηθούν κινεζικά apps από τα Apple και Google stores” !

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ζήτησε την Τετάρτη επέκταση των περιορισμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία, λέγοντας ότι...

Η Microsoft φέρνει τις Android εφαρμογές στα Windows 10!

Η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει τις εφαρμογές Android στα Windows 10 με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής «Your Phone».
00:02:12

Nudgebox: Από την ανάλυση DNA στον εντοπισμό του Covid-19

To Nudgebox είναι προϊόν μιας μικρής εταιρείας δοκιμών DNA που πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει τη θέση της στη γενετική...

Twitter: Σφάλμα στο Android εκθέτει DMs κι άλλα data χρηστών σε χάκερς!

Το Twitter ανακοίνωσε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Twitter για Android, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να...

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...