ΑρχικήUpdatesGmail: Η Google ενώνει Chat, Meet και τη νέα λειτουργία Rooms!

Gmail: Η Google ενώνει Chat, Meet και τη νέα λειτουργία Rooms!

Το Gmail αναβαθμίζεται για να κάνει την επαγγελματική σας ζωή πολύ πιο εύκολη, αφού η Google αποκάλυψε ότι θα φέρει πολλές νέες δυνατότητες.

Gmail: Η Google ενώνει Chat, Meet και τη νέα λειτουργία Rooms!

Εκτός από τις καινούργιες λειτουργίες του G Suite, θα υποστηρίζει ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε διαφορετικά εργαλεία.

Η Google ελπίζει ότι το επανασχεδιασμένο Gmail θα αποτελέσει επίσης ένα σημαντικό κόμβο συνεργασίας και συζήτησης, χάρη σε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Rooms». Τα Rooms θα είναι στην ουσία δωμάτια συνομιλιών με συγκεκριμένη θεματολογία, παρόμοια με τα Channels της εφαρμογής Slack. Τα δωμάτια του Gmail θα είναι ένας χώρος όπου οι συνάδελφοι θα μπορούν να μοιράζονται εργασίες και προσκλήσεις ημερολογίου, ενώ θα μπορούν συγχρόνως να συζητούν σχετικά με την εργασία τους σε πραγματικό χρόνο.

Το Google Meet, η ειδική εφαρμογή για τηλεδιασκέψεις, προστέθηκε στην πλατφόρμα email τον Απρίλιο αυτού του έτους και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί. Βέβαια, θα είναι διαθέσιμη μια νέα επιλογή λειτουργίας picture-in-picture, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από την εφαρμογή.

Τα Google Docs ενσωματώνονται επίσης στα Rooms και θα μπορείτε να ανοίξετε ένα πλήρες έγγραφο σε ένα παράθυρο ακριβώς δίπλα από μια συνομιλία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δυνατότητα αυτή στοχεύει στην απλοποίηση της επεξεργασίας και τη διευκόλυνση της συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να πρέπει να βγαίνετε κάθε φορά από το Gmail.

Θα μπορείτε επίσης να μοιράζεστε αρχεία και να εκχωρείτε εργασίες απευθείας από την πλατφόρμα email, κάτι που την καθιστά ενιαίο κατάστημα παραγωγικότητας.

Η ενσωμάτωση λειτουργιών δεν περιορίζεται μόνο στις εφαρμογές G Suite της Google. Εφαρμογές τρίτων όπως τα DocuSign, Salesforce και Trello θα είναι επίσης διαθέσιμα στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

gmail google
Gmail: Η Google ενώνει Chat, Meet και τη νέα λειτουργία Rooms!

Η εταιρεία θα αναπτύξει επίσης νέες δυνατότητες ασφαλείας για το Chat και το Meet, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα ποιος συμμετέχει στις κλήσεις. Οι ανεπιθύμητοι εισβολείς μπορούν να μπλοκαριστούν και σε περίπτωση που προσπαθήσουν να συνδεθούν εκ νέου στην κλήση θα εμποδιστούν.

Η Google δήλωσε επίσης ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις για την προστασία από εκστρατείες phishing.

Η ανακατασκευή του Gmail δοκιμάζεται προς το παρόν από επιλεγμένες εταιρείες, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει σε όλους τους G Suite χρήστες. Το εάν αυτές οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες και για τους υπόλοιπους χρήστες δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά η Google έχει επιβεβαιώσει ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας των Chat και Meet θα εφαρμοστούν για όλους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS