ΑρχικήUpdatesRed Hat Enterprice: Κυκλοφόρησε η νέα 3.8 beta έκδοση

Red Hat Enterprice: Κυκλοφόρησε η νέα 3.8 beta έκδοση

Πρόσφατα, μετά από 6 μήνες ανάπτυξη, η ομάδα του Red Hat Linux ανακοίνωσε την beta έκδοση του Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.3. Η νέα έκδοση είναι διάδοχος του RHEL 8.2 και προσφέρει καλύτερη απόδοση του συστήματος, ενώ περιέχει και μερικές βελτιώσεις για την enterprise διανομή.

Τι αλλαγές περιέχει το Red Hat Enterprise Linux 8.3 Beta;

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές της έκδοσης 8.3, είναι τα νέα system roles για system logging, metrics, disk encryption, kernel και bootloader. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού, τα νέα roles θα βοηθήσουν αρκετά στη διαχείριση των μεγάλων εγκαταστάσεων του συστήματος.

Επιπλέον, η νέα έκδοση περιλαμβάνει κάποιες έτοιμες εντολές του Ansible (γνωστές και ως Playbooks), οι οποίες διευκολύνουν τον αυτοματισμό των συχνά εκτελούμενων εργασιών, παραδείγματος χάρη τη διαχείριση του χώρου αποθήκευσης.

Red Hat Enterprice: Κυκλοφόρησε η νέα 3.8 beta έκδοση

Εκτός από νέες δυνατότητες, το Red Hat Enterprise Linux 8.3 περιέχει και ενημερωμένα Application stream repositories, τα οποία περιέχουν διάφορες εφαρμογές και γλώσσες προγραμματισμού. Πιο συγκεκριμένα, η νέα beta έκδοση περιέχει:

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του RHEL 8.3, είναι τα νέα πρωτόκολλα στο CIS (Center for Internet Security) benchmark και στο ‘Health Insurance Portability and Accountability Act’, γνωστό και ως HIPAA. Χρησιμοποιώντας τα νέα πρωτόκολλα, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το λειτουργικό σύστημα ανάλογα με τα διάφορα security standards.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις Βελτιώσεις και τις ενημερώσεις στο RHEL 83, μπορείτε να βρείτε στα επίσημα release notes του συστήματος.

Εγκατάσταση του Red Hat Enterprise Linux 8.3 Beta:

Σε περίπτωση που έχετε ενεργή συνδρομή για το RHEL, μπορείτε να κατεβάσετε το RHEL 8.3 beta απευθείας από το Customer Portal. Ωστόσο, εάν δεν έχετε συνδρομή για τα προϊόντα του RHEL, μπορείτε να κάνετε λήψη του λειτουργικού συστήματος από το developers.redhat.com, όπου το σύστημα υπάρχει ελεύθερο ως κομμάτι της δωρεάν RHEL Developer συνδρομή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS