ΑρχικήUpdatesΗ AMD προσθέτει υποστήριξη beta για τη δυνατότητα προγραμματισμού GPU

Η AMD προσθέτει υποστήριξη beta για τη δυνατότητα προγραμματισμού GPU

Η AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα 20.5.1 Adrenalin 2020 Edition προγραμμάτων drivers σε beta testers και αυτό το update επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παροχή κατάλληλης υποστήριξης για την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020, επίσης γνωστή ως έκδοση 2004 και 19041.

Στις σημειώσεις έκδοσης, η AMD δηλώνει ότι ο driver Adrenalin 20.5.1 προσθέτει υποστήριξη για προγραμματισμό γραφικών με hardware, αλλά το θέμα είναι ότι η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις AMD GPU.

Η λειτουργία αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο για προϊόντα γραφικών Radeon RX 5600 και Radeon RX 5700. Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες των Ryzen ή Vega θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο για την καλύτερη λειτουργία του Windows 10 May 2020 Update.

Η δυνατότητα ουσιαστικά επιτρέπει στην GPU να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το VRAM αντί να βασίζεται στα Windows 10 για να το κάνει. Σε μια ανάρτηση σε ένα blog, η Nvidia επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι χρήστες θα επωφεληθούν από την αυξημένη απόδοση και τη μειωμένη καθυστέρηση σε ορισμένα παιχνίδια μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας.

AMD

Αφού εφαρμόσετε την ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα μεταβαίνοντας στα Settings > System > Display > Graphics Settings.

Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε τον beta driver για να ενεργοποιήσετε τη νέα δυνατότητα GPU, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει επίσης μια σειρά γνωστών ζητημάτων σε αυτήν την ενημέρωση, τα οποία περιλαμβάνουν ζητήματα απόδοσης κατά τη χρήση του Microsoft Edge για αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο σε πολλές οθόνες.

Η AMD γνωρίζει τα ακόλουθα γνωστά ζητήματα στην ενημέρωση Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta:

  • Τα ακουστικά Oculus ™ VR ενδέχεται να μην εμφανίζουν περιεχόμενο ή ενδέχεται να παρουσιάσουν σοβαρές πτώσεις απόδοσης με ενεργοποιημένο το Hardware Scheduling.
  • Το Enhanced Sync μπορεί να προκαλέσει «black screen» όταν ενεργοποιηθεί σε ορισμένα παιχνίδια και διαμορφώσεις συστήματος. Οι χρήστες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με ενεργοποιημένο το Enhanced Sync θα πρέπει να το απενεργοποιήσουν ως προσωρινή λύση.
  • Η χρήση του web browser Edge ™ για την αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο με διαμόρφωση συστήματος πολλαπλών προβολών μπορεί να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του συστήματος μετά από εκτεταμένες περιόδους χρήσης.
  •  Επιδόσεις μετρήσεων απόδοσης και Radeon WattMan αναφέρουν εσφαλμένα υψηλότερες από τις αναμενόμενες ταχύτητες στα προϊόντα γραφικών της σειράς Radeon RX 5700. Η απόδοση και η κατανάλωση ενέργειας δεν επηρεάζονται από αυτήν την εσφαλμένη αναφορά.
  • Ορισμένα παιχνίδια ενδέχεται να παρουσιάζουν διακοπή κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε προϊόντα γραφικών της σειράς Radeon RX 5000.
  • Τα προϊόντα γραφικών της σειράς Radeon RX Vega ενδέχεται να παρουσιάσουν σφάλμα συστήματος ή TDR όταν εκτελούν πολλαπλά tasks χρησιμοποιώντας το Alt + Tab.
  • Το “desktop corruption” ενδέχεται να εμφανιστεί κατά διαστήματα όταν είναι ενεργοποιημένο το HDR.
  • Τα φίλτρα Direct ML Media δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν στη συλλογή Radeon Software Media για περιεχόμενο βίντεο ή εικόνας.
  • Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μαύρης οθόνης ή αναμονής συστήματος κατά τη διάρκεια εκτεταμένων περιόδων παιχνιδιού.

Το λογισμικό Radeon Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta είναι συμβατό με τα ακόλουθα προϊόντα AMD Radeon.

  • Radeon™ RX 5700 Series Graphics
  • Radeon™ RX 5600 Series Graphics

Μπορείτε να κατεβάσετε τον driver από τον website της AMD.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS