ΑρχικήReviewsKDE Slimbook: Νέο Linux Laptop με Ryzen 4800 επεξεργαστή

KDE Slimbook: Νέο Linux Laptop με Ryzen 4800 επεξεργαστή

Τον τελευταίο καιρό, η αγορά των υπολογιστών με Linux έχει αυξηθεί σημαντικά. Ακόμα και αν πολλές από τις συσκευές δεν καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη, πολλές εταιρίες πλέον παρέχουν προϊόντα τα οποία λειτουργούν με κάποιο από τα πολλά λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux. Ωστόσο, πρόσφατα ανακοινώθηκε η 3η γενιά του KDE Slimbook, το οποίο όχι μόνο καλύπτει όλες τις ανάγκες του κοινού, αλλά προσφέρει και πολλές νέες δυνατότητες στους χρήστες του Linux.

Το νέο Laptop, είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα από τη συνεργασία μεταξύ το KDE και την Ισπανική εταιρία Slimbook. Χάρη του νέου Ryzen 4000 επεξεργαστή, η συσκευή είναι κατάλληλη όχι μόνο για απλή χρήση, αλλά και για διαδικασίες όπως Gaming, design, animation και 3D rendering.

Ποιες αλλαγές περιέχει το νέο KDE Slimbook;

KDE Slimbook: Νέο Linux Laptop με Ryzen 4800 επεξεργαστή

Η Τρίτη γενιά του KDE Slimbook έρχεται με πολλές αλλαγές όπως εσωτερικά, έτσι και εξωτερικά. Για παράδειγμα, η νέα συσκευή είναι ακόμα πιο λεπτή και έρχεται με ακόμα πιο καθαρή εμφάνιση. Εκτός από αυτό, το νέο KDE Slimbook έρχεται και με δύο διαφορετικές οθόνες των 14 και 15.6 ιντσών. Βέβαια, η συσκευή με τη μεγαλύτερη οθόνη έχει βάρος 1.5 κιλά, σε σχέση με την άλλη συσκευή, η οποία ζυγίζει μόνο 1.1 κιλά. Ανεξάρτητα από αυτό, οι δύο συσκευές έχουν Full HD IPS LED οθόνες, οι οποίες μπορούν να εμφανίζουν μια εξαιρετική εικόνα.

Προχωρώντας παρακάτω, φτάνουμε και στην πιο σημαντική αλλαγή του Slimbook, η οποία είναι ο νέος AMD επεξεργαστής. Ενώ οι προηγούμενες εκδώσεις του Slimbook κυκλοφορούσαν με επεξεργαστές της Intel, η νέα συσκευή περιέχει τον AMD Ryzen 7 4800 H, ο οποίος διαθέτει 8 πυρήνες και 16 threads.

Μιλώντας για τις θύρες της νέας συσκευής, πρέπει να αναφέρουμε ότι η Τρίτη γενιά παρέχει συνολικά 3 USB θύρες αντί μόνο μια, όπως στις προηγούμενες συσκευές. Επιπλέον, το νέο laptop έχει και μια USB type-c θύρα, HDMI θύρα, καθώς και RJ45 σε περίπτωση που προτιμάτε καλωδιακή σύνδεση.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το laptop έρχεται με λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συσκευή χρησιμοποιεί το KDE Neon, το οποίο είναι ένα μοντέρνο και πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Χάρη του KDE Plasma desktop, το σύστημα περιέχει πολύ μεγάλη γκάμα από εφαρμογές, οι οποίες είναι ήδη εγκαταστημένες.

Αν και η ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι γνωστή, το KDE Slimbook είναι ήδη διαθέσιμο για preorder. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS