ΑρχικήinetΤο Slack κατηγορεί τη Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό

Το Slack κατηγορεί τη Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό

Το Slack υπέβαλε καταγγελία εναντίον της Microsoft στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυριζόμενο αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

slack microsoft
Το Slack κατηγορεί τη Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό

Το Slack ισχυρίζεται ότι η Microsoft έκανε κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά, για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό για το προϊόν επικοινωνίας συνεργατών Teams, συνδέοντάς το με το δημοφιλές πακέτο του Office.

Υποστηρίζει επίσης πως αυτή η κίνηση ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταστήσουν την εφαρμογή χωρίς τη δυνατότητα να την καταργήσουν. Το Slack «τρέχει» μια υπηρεσία που ανταγωνίζεται άμεσα με το Microsoft Teams.

Οι μετοχές του σημείωσαν πτώση περίπου 1% την Τετάρτη το πρωί με τη Microsoft να είναι ελαφρώς θετική. Η Microsoft δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό. Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την καταγγελία και ανέφερε ότι «θα αξιολογηθεί σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες

Σίγουρα συνέβαλαν και οι προηγούμενες απογοητεύσεις του Slack στην καταγγελία για την Microsoft. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Stewart Butterfield, σε συνέντευξή του τον Μάιο είπε στο The Verge:

«Η Microsoft ίσως είναι απασχολημένη με τον αφανισμό μας και το Teams είναι το μέσο για να το πετύχει.»

Ωστόσο, ο Butterfield είπε στο CNBC νωρίτερα εκείνο τον μήνα ότι «το Teams της Microsoft και το Slack δεν είναι ανταγωνιστές.»

Η Microsoft φάνηκε να βρίσκεται κάτω από το ραντάρ των αντιμονοπωλιακών αρχών τα τελευταία χρόνια μετά την υπόθεση-ορόσημο κατά της εταιρείας, που έφερε η Αμερική και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα τέλη του αιώνα. Σε εκείνη την περίπτωση, Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Microsoft ότι έχει το μονοπώλιο λόγω της ενσωμάτωσης του browser της, Internet Explorer, στο λειτουργικό της σύστημα Windows. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι αυτό περιόρισε την αγορά για ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης στο λειτουργικό σύστημα Microsoft.

Το παράπονο του Slack φαίνεται να αντικατοπτρίζει πτυχές αυτής της παλαιότερης υπόθεσης της Microsoft, αφού ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ενσωμάτωσε το Teams στο πακέτο Office.

Το Slack κατηγορεί τη Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό

«Η Microsoft επιστρέφει στη συμπεριφορά του παρελθόντος», δήλωσε ο Γενικός Σύμβουλος του Slack, David Schellhase, σε δήλωση στο δελτίο τύπου που ανακοίνωσε και την καταγγελία. «Δημιούργησαν ένα αδύναμο, προϊόν-αντιγραφή και το «έδεσαν» με το κυρίαρχο προϊόν του Office, αναγκαστικά το εγκατέστησαν και εμπόδισαν την αφαίρεσή του, ένα πιστό αντίγραφο της παράνομης συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια των «πολέμων browser». To Slack ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει άμεση δράση, ώστε να διασφαλίσει ότι η Microsοft δε θα συνεχίσει να αξιοποιεί παράνομα τη δύναμή της από τη μια αγορά στην άλλη, συνδυάζοντας ή δεσμεύοντας προϊόντα. »

Ωστόσο, η καταγγελία του Slack είναι πιθανό να εγείρει ερωτήματα μεταξύ των αντιμονοπωλιακών αρχών των ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η Microsoft δεν έχει ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο των αξιωματούχων των ΗΠΑ. Το Γραφείο Σχεδιασμού Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου συμπεριέλαβε τη Microsoft στην αναθεώρησή της για προηγούμενες εξαγορές στον κλάδο της τεχνολογίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS