ΑρχικήUpdatesΟι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως “Windows 10 2004” ή “Windows 10 May 2020“, με νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

Η νέα έκδοση, Windows 10 2004, έρχεται με πολλά καινούρια χαρακτηριστικά, όπως μια νέα βελτιωμένη εμπειρία με τη virtual assistant Cortana κ.ά. Επίσης, διαθέτει πολλές βελτιώσεις ασφαλείας, οι οποίες θα διατηρήσουν τους χρήστες ασφαλείς, όπως ισχυρίζεται η Microsoft. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καινούριες λειτουργίες των Windows 10 2014.

Windows 10 2004
Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Βελτιώσεις στο Windows Sandbox

Τον περασμένο χρόνο, η Microsoft παρουσίασε το Windows Sandbox σε όλες τις εκδόσεις των Windows, με την κυκλοφορία της έκδοσης v1903. Το Windows Sandbox έχει γίνει πολύ δημοφιλές μεταξύ των χρηστών της εταιρείας, καθώς είναι μια εικονική μηχανή που τους επιτρέπει να ελέγχουν ύποπτα-επικίνδυνα προγράμματα, εφαρμογές κλπ σε ένα απομονωμένο περιβάλλον. Έτσι, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να μολύνουν τον υπολογιστή τους και να καταστρέψουν την αρχική εγκατάσταση των Windows 10.

Με τη νέα έκδοση, εισάγονται νέα χαρακτηριστικά που θα κάνουν πιο εύκολη τη χρήση της εφαρμογής.

Υποστήριξη για WiFi 6 και WPA 3

Tα Windows 10 2004 θα υποστηρίζουν και τις τελευταίες εκδόσεις του WiFi wireless communications standard και του WPA, του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο γνησιότητας των συνδέσεων WiFi. Και τα δύο προσφέρουν προστασία από επιθέσεις, όπως DragonBlood, Krack, και άλλες, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται ασφαλέστερα σε δίκτυα WiFi.

Βελτιώσεις στο System Guard

Η Microsoft αναφέρει ότι αναβάθμισε, επίσης, το System Guard Secure Launch, ένα χαρακτηριστικό που ελέγχει εάν το firmware της συσκευής έχει “φορτωθεί” με ασφαλή τρόπο.

Με τη νέα έκδοση των Windows, το System Guard Secure Launch μετρά περισσότερες παραμέτρους από πριν. Ωστόσο, απαιτεί σύγχρονο hardware και ενδέχεται να μην λειτουργεί σε όλες τις συσκευές.

Νέα security baselines

Στην νέα έκδοση θα υπάρχουν, επίσης, νέα security baselines για τις εγκαταστάσεις Windows 10 και Windows Server. Τα baselines είναι οι βασικές ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαχειριστές για να διασφαλίσουν ότι τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι σε λειτουργία.

Secured-core updates

Η Microsoft λέει ότι οι συσκευές που λειτουργούν με τα νέα chipset Ryzen Pro 4000 της AMD είναι πλέον συμβατές με τη νέα τεχνολογία Secured-core. Το Secured-core είναι μια δυνατότητα των υπολογιστών με Windows 10, που προσφέρει επιπλέον προστασία από επιθέσεις.

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Εξελιγμένο «Windows Hello»

Η λειτουργία Windows Hello δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέονται στον Windows υπολογιστή τους, μέσω βιομετρικών στοιχείων, όπως δακτυλικό αποτύπωμα και αναγνώριση προσώπου, ή γενικότερα με τρόπους που δεν απαιτούν την χρήση κωδικού. Με τη νέα έκδοση, η σύνδεση μέσω του Windows Ηello θα εμφανίζεται και στους υπολογιστές που έχουν ενεργοποιημένο το Safe Mode. Είναι, επίσης, μια καλή εναλλακτική επιλογή σύνδεσης σε λογαριασμούς της Microsoft.

Επιπλέον υποστήριξη FIDO2

Στις αναβαθμίσεις των ελέγχων χωρίς κωδικό, συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση των κλειδιών ασφαλείας FIDO2. H υποστήριξη κλειδιού ασφαλείας FIDO2 “έχει επεκταθεί για να παρέχει σύνδεση με υβριδικές συσκευές Azure Active Directory (Azure AD), επιτρέποντας σε περισσότερους χρήστες να βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε ένα περιβάλλον χωρίς κωδικούς”, όπως δήλωσε η Microsoft.

«Cloud recovery option»

Η νέα αυτή επιλογή θα είναι διαθέσιμη στην ενότητα “Επαναφορά αυτού του υπολογιστή“. Μέχρι τώρα η επιλογή επαναφοράς είχε μόνο μία επιλογή: τοπική επανεγκατάσταση που θα δημιουργούσε μια νέα εγκατάσταση από υπάρχοντα αρχεία των Windows. Με τα Windows 10 2004, οι χρήστες έχουν και την επιλογή “cloud recovery”. Ωστόσο αυτή η λειτουργία είναι αποτελεσματική μόνο για χρήστες με γρήγορη σύνδεση internet.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS