ΑρχικήHow ToWindows Sandbox: Τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε

Windows Sandbox: Τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε

Windows Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ενημερωμένης έκδοσης 1903 των Windows 10 (έκδοση Μαΐου 2019) είναι το Sandbox. Το Sandbox είναι μια εικονική μηχανή των Windows 10, η οποία επιτρέπει να γίνεται έλεγχος διαφόρων προγραμμάτων, επεκτάσεων, sites, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του κανονικού λειτουργικού συστήματος. Το Sandbox είναι ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν να είναι ασφαλείς, χωρίς να εγκαταστήσουν κάποιο ειδικό πρόγραμμα εικονικών μηχανών, όπως το VirtualBox, το Hyper-V ή το VMWare.

Εγκατάσταση του Sandbox 

Προϋποθέσεις για την εγκατάσταση:

  • Έκδοση Windows 10 Pro ή Enterpise build 1903 ή νεότερη έκδοση. Μπορεί να εγκατασταθεί και στα Windows 10 Home, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά.
  • Αρχιτεκτονική AMD64
  • Δυνατότητες virtualization στο BIOS
  • Τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM
  • Τουλάχιστον 1 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο
  • CPU 2 πυρήνων τουλάχιστον

Βήματα για την εγκατάσταση του Windows Sandbox:

  • Πατήστε στο κουμπί “Start” και αναζητήστε τα “Windows Features”. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Turn Windows features on or off control panel”.
  • Όταν ανοίξει ο πίνακας ελέγχου των “Windows Features”, πηγαίνετε προς τα κάτω και βάλτε τικ δίπλα στην καρτέλα “Windows Sandbox”. Έπειτα, πατήστε OK.
  • Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση.
  • Το Windows Sandbox είναι πλέον εγκατεστημένο.

Χρήση του Sandbox 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sandbox, κάνοντας κλικ στο “Start” και έπειτα στο “Windows Sandbox”.

Την πρώτη φορά, μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να φορτωθεί.

Έχοντας το Sandbox, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία, που θέλετε να ελέγξετε. Η μεταφορά είναι απλή. Βρίσκετε το αρχείο, που θέλετε, στο κύριο λειτουργικό σύστημα των Windows (Host), κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και πατάτε Copy.

Μετά, πηγαίνετε στο Sandbox (Guest), κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και πατάτε Paste. Η μεταφορά έχει γίνει.

Το Sandbox είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, αφού ό,τι και να κάνετε δεν επηρεάζει τον υπολογιστή σας.

Διορθώσεις

Το Windows Sandbox είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ακόμα και για χρήστες που δεν έχουν πολλές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές. Επίσης, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ωστόσο, χρειάζεται κάποιες διορθώσεις. Για παράδειγμα, θα ήταν καλό να μπορούσαν να εξεταστούν και τα attachments των email, που είναι αρχεία Word ή Excel. Αυτά χρησιμοποιούνται συχνά από τους hackers για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού, όπως ransomware, τραπεζικά trojans και πολλά άλλα.

Δυστυχώς, αν θέλετε να ελέγξετε κάποιο αρχείο του Office, όπως αρχεία Word και Excel, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Office στο Sandbox.

Η Microsoft θα πρέπει να συμπεριλάβει κάποιο τρόπο δοκιμής κακόβουλων attachments. Με αυτή την προσθήκη, το Sandbox θα είναι το ιδανικό εργαλείο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS