ΑρχικήsecurityΑγωγή στην Apple για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών

Αγωγή στην Apple για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών

Apple Πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook και η Google, έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών τους. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε η Apple, μετά την άσκηση αγωγής εναντίον της. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Apple αποκάλυπτε ακουστικά δεδομένα των χρηστών, από την εφαρμογή iTunes, σε άλλες εταιρείες. Απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται για κάποιο σφάλμα, που μοίραζε τα δεδομένα, αλλά για μια συνειδητή κίνηση της Apple.

Η αγωγή ασκήθηκε από τρία άτομα. Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία μοιράζεται τα δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Δεν είναι κάτι ασήμαντο, αφού μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται πληροφορίες, όπως το όνομα, η ηλικία, η διεύθυνση και το ιστορικό των μουσικών προτιμήσεων στο iTunes.

Η Apple φυσικά, έχει κέρδος από όλο αυτό. Πουλά τα δεδομένα για 136 δολάρια. Ο αριθμός των χρηστών, που επηρεάζονται, είναι περίπου 1.000. Οι άλλες εταιρείες θέλουν αυτά τα δεδομένα, για να δημιουργήσουν το προφίλ των χρηστών. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, π.χ. ανύπαντρες, μορφωμένες γυναίκες, από 70 ετών και άνω, με εισόδημα άνω των 80.000 δολαρίων, που έχουν αγοράσει country μουσική από το iTunes Store της Apple. Έτσι, χρησιμοποιούν την Apple για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις γυναίκες.

Με αυτά τα δεδομένα, οι τρίτες εταιρείες θα μπορούσαν να εμφανίζουν συνεχώς διαφημίσεις στους χρήστες, το οποίο συνήθως είναι ενοχλητικό. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει περαιτέρω έκθεση των προσωπικών δεδομένων, αφού είναι πιθανόν αυτές οι εταιρείες να στέλνουν τα δεδομένα και αλλού.

Οι τρεις χρήστες, που άσκησαν την αγωγή, κατάγονται από το Rhode Island και το Michigan (2 από το Rhode Island και 1 από το Michigan). Απαιτείται αποζημίωση $ 250 / χρήστη στο Rhode Island και $ 5000 για το χρήστη από το Michigan.

Επιπλέον, υπάρχουν κατηγορίες για την παροχή πρόσβασης σε ακουστικά δεδομένα των χρηστών, χωρίς την άδειά τους, μέσω ειδικών εργαλείων. Αυτό το θέμα είχε αναφερθεί και στο παρελθόν. Το 2016, ο ο David Benson είχε ενημερώσει την Apple γι’ αυτό το ζήτημα. Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα. Πέρασαν οκτώ μήνες, μέχρι την κυκλοφορία του patch.

Η Apple δεν έχει κάνει, ακόμα, κάποιο σχόλιο για την αγωγή. Πρόκειται για μια σημαντική κατηγορία, δεδομένου ότι πάντα προβάλλεται ως εταιρεία που ενδιαφέρεται και προστατεύει την ιδιωτική ζωή των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS