ΑρχικήUpdatesDebian 8 “Jessie”: Μια ακόμα έκδοση σε End-of-life στάδιο

Debian 8 “Jessie”: Μια ακόμα έκδοση σε End-of-life στάδιο

Mετά από μακροχρόνια υποστήριξη του Debian 8 “Jessie”, η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος ανακοίνωσε ότι σταματάει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία ενημερώσεων για αυτή την έκδοση. Σε μια επόμενη ανακοίνωση, η ομάδα σύστηνε στους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους, όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Για όσους δεν είναι γνωστό, η end-of-life (EOL) ημερομηνία του Debian 8 “Jessie” είναι 30 Ιουνίου του 2020. Επομένως, η ομάδα ανάπτυξής του λειτουργικού έχει σταματήσει τις ενημερώσεις για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Ωστόσο, αν και είναι προτιμότερο να αναβαθμίσουν το σύστημα τους, οι χρήστες έχουν την επιλογή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Debian 8 με Extended Long Term Support (ELTS). Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, όμως, ότι η ‘ELTS’ υποστήριξη δεν είναι δωρεάν. Ωστόσο, αποκτώντας την, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή την έκδοση για 5 ακόμα χρόνια.

Το Debian GNU/Linux 8 κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου του 2015, με 5 χρόνια LTS υποστήριξη. Φτάνοντας στο end-of-life της, η έκδοση 8 έγινε η επόμενη ELTS έκδοση του Debian.

Debian 8 “Jessie”: Μια ακόμα έκδοση σε End-of-life στάδιο

Ακολουθώντας την ίδια σειρά, το Debian 9 είναι η επόμενη LTS έκδοση. Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η τελική έκδοση του Debian 9 θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου, και η EOL ημερομηνία της είναι στις 30 Ιουνίου του 2022.

Η πρώτη έκδοση του Debian 9, κυκλοφόρησε ακόμα το 2017 με πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, όπως: αντικατάσταση του MySQL με το MariaDB, βελτιώσεις στον APT package manager, καθώς και καλύτερο GnuPG. Δυστυχώς, η έκδοση 9 είναι συμβατή μόνο με τις πλατφόρμες i386, amd64, arm64, armed και armhf. Σε περίπτωση που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Debian σε άλλο ήδος αρχιτεκτονική, οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν την τελευταία σταθερή έκδοση του λειτουργικού, γνωστή ως Debian 10 “Buster”.

Τρόπος εγκατάστασης του Debian 9:

Εφόσον χρησιμοποιείτε κάποια παλιά έκδοση του λειτουργικού, θα πρέπει πρώτα να ενημερώσετε την παρακάτω λίστα :

/etc/apt/sources.list

Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην ενημέρωση του συστήματος, πληκτρολογώντας τις εντολές:

  • sudo apt clean
  • sudo apt update
  • sudo apt upgrade
  • sudo apt dist-upgrade
  • sudo apt autoremove

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση του συστήματος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS