ΑρχικήyoutubeΗ Lenovo βελτιώνει τα Linux ThinkPads αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Η Lenovo βελτιώνει τα Linux ThinkPads αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Τον περασμένο μήνα, όταν η Lenovo ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πιστοποιήσει τη σειρά ThinkPad για χρήση με λειτουργικά συστήματα Linux, απευθείας σκεφτήκαμε μία συγκεκριμένη συσκευή, το ThinkPad X1 Extreme Gen 2.

Από την ανακοίνωση του, παρουσιάστηκε ένας εκπληκτικός αριθμός ενημερώσεων υλικολογισμικού για το X1 Extreme.

Πέρυσι, η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Synaptics του συγκεκριμένου Lenovo ThinkPad δεν λειτουργούσε μέχρι και πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και έλαβε μια ενημέρωση που επιδιόρθωσε το πρόβλημα.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις συμβατότητες του Linux, υπάρχουν μερικά προβλήματα. Μπορείτε να συνδεθείτε με το δακτυλικό σας αποτύπωμα, αλλά το GNOME 3 δεν θα ξεκλειδώσει έως ότου πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, επομένως είναι καλύτερο να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης κατά τη σύνδεση και να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε στη συνέχεια την οθόνη κλειδώματος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το X1 Extreme της Lenovo ήταν η υβριδική ρύθμιση γραφικών, η οποία εκείνη την εποχή ήταν ξεκάθαρα μια επιλογή μεταξύ της χρήσης της Nvidia GPU ή των ενσωματωμένων γραφικών Intel. Παρόλα αυτά καταφέραμε και βρήκαμε λύση σε αυτό μέσω του documentation και τις ρυθμίσεις για το xorg.conf.

Lenovo

Ένα ακόμη προβλήμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι λόγω της λειτουργίας υβριδικών γραφικών και του ότι δεν υπάρχει τρόπος στον πίνακα ελέγχου της Nvidia ή στο BIOS να απενεργοποιηθεί εντελώς η GPU, απορροφά μια ποσότητα ισχύος, ακόμη και αν είναι μικρή.

Εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Lenovo θα δείτε πως αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει διάρκεια ζωής έως και 14 ώρες. Αυτή η πρόβλεψη είναι τουλάχιστον δύο, αν όχι τρεις φορές, παραπάνω από την πραγματική της διάρκεια.

Μετά από μήνες χρήσης, κάθε φορά που ο φορητός υπολογιστής λέει ότι παραμένει μπαταρία άνω των 4 ωρών είναι καλή στιγμή να τον συνδέσετε στον φορτιστή του. Παρακολουθήστε τα φόρουμ της Lenovo και θα δείτε ότι ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε Linux ή Windows, αυτή η συμβουλή είναι αναγκαία και στις δύο περιπτώσεις.

Η Lenovo πρέπει να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να παρέχει μια σωστή, εφαρμόσιμη και βελτιστοποιημένη διανομή Linux από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όχι μήνες αργότερα, όταν οι χρήστες θα αναζητούν αναρτήσεις στο φόρουμ για ζητήματα που μοιάζουν πολύ με αυτά που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS