ΑρχικήsecurityΝιγηριανός κατηγορείται για απάτη εναντίον εταιρειών των ΗΠΑ

Νιγηριανός κατηγορείται για απάτη εναντίον εταιρειών των ΗΠΑ

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου οδηγήθηκε την Παρασκευή ένας Νιγηριανός, αφού κατηγορείται για το συντονισμό διεθνούς συστήματος απάτης στον κυβερνοχώρο, που επηρέασε 6 πολιτείες των ΗΠΑ και έκλεψε εκατομμύρια δολάρια.

Νιγηριανός

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο 29χρονος Olalekan Jacob Ponle, που κατάγεται από το Λάγος της Νιγηρίας, συνελήφθη τον περασμένο μήνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και ζούσε τον τελευταίο καιρό. Εκδιώχθηκε από τη χώρα και τέθηκε υπό κράτηση στο FBI και την Πέμπτη το βράδυ μεταφέρθηκε στο Σικάγο. Την Παρασκευή το πρωί, οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου αντιμετώπισε τις κατηγορίες της συνομωσίας και της διαδικτυακής απάτης.

Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν ο Νιγηριανός, ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν επίσης γνωστός ως «Mr. Ο Woodbery» και «Mark Kain» έχει δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί. Όπως έχει προγραμματιστεί θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 9 Ιουλίου για να μάθει την ποινή του.

Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, η απάτη έλαβε χώρα τους πρώτους 9 μήνες του 2019 και υπήρχαν πολλοί κακόβουλοι συνεργάτες του, οι οποίοι αποκτούσαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς email μεγάλων εταιρειών των ΗΠΑ. Έστελναν μηνύματα στους υπαλλήλους, που ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με προηγούμενα νόμιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν σταλεί στους λογαριασμούς της εκάστοτε εταιρείας.

moneymule

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα μηνύματα ζητούσαν από τους υπαλλήλους να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε ένα λογαριασμό, ο οποίος είχε δημιουργηθεί και ελεγχόταν από τον Ponle. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι ο Ponle είχε δώσει οδηγίες στους «money mules» του να συγκεντρώνουν τα έσοδα της απάτης σε Bitcoin και να τα στείλουν σε ένα εικονικό πορτοφόλι που ανήκε στον ίδιο.

Μία ανώνυμη εταιρεία του Σικάγου, εξαπατήθηκε και έστειλε τραπεζικά εμβάσματα συνολικού ύψους 15,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Κι άλλες εταιρείες, που εδρεύουν στην Αϊόβα, το Κάνσας, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια έχουν επίσης πέσει θύματα της απάτης.

Η συνωμοσία για τη διάπραξη διαδικτυακής απάτης, μπορεί να τιμωρηθεί με έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS