ΑρχικήsecurityUniversity of Michigan: Η διαρροή emails προήλθε από παραβιάσεις τρίτων

University of Michigan: Η διαρροή emails προήλθε από παραβιάσεις τρίτων

University of Michigan

Πανικός προκλήθηκε μεταξύ φοιτητών του University of Michigan την Παρασκευή το βράδυ, όταν είδαν στα social media προειδοποιήσεις σχετικά με μια παραβίαση δεδομένων που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή των U-M email τους και των κωδικών πρόσβασης. Το Σάββατο, το Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν, προέρχονταν από παλαιότερες “παραβιάσεις δεδομένων τρίτων εταιρειών, π.χ. Chegg, Zynga, LinkedIn” όπου οι χρήστες χρησιμοποίησαν το φοιτητικό τους email για να εγγραφούν.

Η ανακοίνωση τόνισε ότι δεν υπήρχε διαρροή δεδομένων από τα συστήματα του πανεπιστημίου και ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες υπηρεσίες. Το IT τμήμα του University of Michigan δήλωσε ότι θα επαναφέρει έναν μικρό αριθμό λογαριασμών που έχουν επηρεαστεί και θα στείλει ειδοποιήσεις στους κατόχους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Chegg, ένα online textbook website, ανησυχεί τους χρήστες: Το University of Michigan δημοσίευσε πέρυσι μια ανακοίνωση σχετικά με διαρροή δεδομένων του Chegg.

Το Chegg είχε αναγνωρίσει την παραβίαση, λέγοντας ότι οι κωδικοί πρόσβασης προστατεύονταν με “hashing αλγόριθμο” και ότι οι οικονομικές πληροφορίες δεν είχαν παραβιαστεί.

Το πανεπιστήμιο είπε ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις εκτεθειμένες πληροφορίες προέρχονται από μια σειρά παλαιότερων παραβιάσεων. Αυτές οι παραβιάσεις επηρέασαν και άλλα κολέγια σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Το LinkedIn είχε παραβιαστεί το 2016. Η Zynga, μια εταιρεία που φιλοξενεί παιχνίδια όπως το Words With Friends, είχε παραβιαστεί το 2019.

παραβιάσεις

Πώς να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο;

Το University of Michigan συμβουλεύει τους φοιτητές να εγκαταστήσουν εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στα τηλέφωνά τους. Αυτές οι εφαρμογές αναγκάζουν τον χρήστη να εγκρίνει πρώτα τη σύνδεση, προτού μπει στον λογαριασμό του. Το University of Michigan προτείνει τη χρήση του Duo.

Το “Text a passcode” είναι, επίσης, ένα χρήσιμο επίπεδο προστασίας. Για παράδειγμα: Στο Twitter, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και μετά πηγαίνετε στο απόρρητο, λογαριασμό, ασφάλεια και κάντε κλικ στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Έτσι σε κάθε απόπειρα σύνδεσης, το Twitter αποστέλλει έναν κωδικό για τον χρήστη.

Τέλος, οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν Password managers, που δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Το 1Password και το Last Pass είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς Password managers.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS