ΑρχικήsecurityΗ Apple φεύγει από την Intel λόγω σφαλμάτων στους Skylake CPUs

Η Apple φεύγει από την Intel λόγω σφαλμάτων στους Skylake CPUs

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός πρώην μηχανικού της Intel, η Apple αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με την εταιρεία λόγω των σφαλμάτων που είχε η σειρά Skylake CPUs οι οποίοι τροφοδοτούσαν τα μοντέλα Mac που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2015 και 2017.

Skylake

Ο μηχανικός είναι ο François Piednoël, ο οποίος εργάζεται πλέον στην Mercedes-Benz R&D North America. Φυσικά πρόκειται απλώς για μια εικασία ενός πρώην υπαλλήλου της Intel, ωστόσο ο Piednoël ήταν ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες CPU στην εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε στο WWDC, την μετάβασή της σε Arm για τα μελλοντικά μοντέλα Mac της. Ο Piednoël ωστόσο, υπέδειξε τα θέματα που αντιμετώπιζαν οι Skylake Core CPUs ως το βασικό γεγονός που ώθησε την Apple να απομακρυνθεί από την Intel.

“Βασικά, η κακή διασφάλιση ποιότητας των Skylake είναι υπεύθυνη για την [υποχρέωση τους] να απομακρυνθούν από την πλατφόρμα” δήλωσε ο Piednoël.

Φυσικά η μετάβαση της Apple από την Intel σε Arm, δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί. Θα γίνει σταδιακά σε ένα διάστημα δύο ετών, ενώ τα πρώτα μοντέλα Mac που θα βασίζονται σε Arm θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου. Η Apple θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει Mac που βασίζονται σε Intel προς το παρόν.

Ωστόσο η Apple δεν ήταν η μόνη εταιρεία που αντιμετώπισε προβλήματα με τον Skylake της Intel. Όπως αναφέρει ο Paul Thurrott, οι επεξεργαστές 6ης γενιάς της Intel ήταν τουλάχιστον εν μέρει υπεύθυνοι για προβλήματα αξιοπιστίας στο Surface Book πρώτης γενιάς και στο Surface Pro 4.

Η Microsoft ήρθε αντιμέτωπη με μία «καταστροφή» το 2016 όταν ο προπονητής της NFL Patriots, Bill Belichick έσπασε το Surface του σε έναν αγώνα. Ισχυρίστηκε ότι το tablet παρουσίαζε συχνά βλάβες. Και ενώ δεν είναι απαραίτητα σφάλμα της Intel και δεν αναφέρθηκε ποιο μοντέλο Surface χρησιμοποιούσε, η NFL Patriots ήταν αυτή που προωθούσε το Surface Pro 4 το 2016.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS