ΑρχικήUpdatesMicrosoft Defender: Επίσημη ATP προστασία και για το Linux

Microsoft Defender: Επίσημη ATP προστασία και για το Linux

Microsoft Defender: Επίσημη ATP προστασία και για το Linux

Αν και η προεπιλεγμένη ATP (Advanced Threat Protection) προστασία των Windows ονομάζεται Microsoft Defender, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο για προϊόντα της εταιρείας.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ATP για συσκευές της Apple. Τότε η εταιρία δήλωσε ακόμα, ότι έχει σκοπό να δημιουργήσει ATP προστασία και για συσκευές με Linux. Μερικούς μήνες αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε το πρώτο δοκιμαστικό ATP για λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux. Σήμερα, επιτέλους, η εταιρία ανακοίνωσε και την επίσημη διαθεσιμότητα της προστασίας, για χρήστες που χρησιμοποιούν το Linux.

Microsoft Defender ATP για Linux:

Αυτή τη στιγμή, το ATP υποστηρίζεται μόνο από τις 6 πιο γνωστές enterprice διανομές του Linux, οι οποίες είναι:

  • Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7.2+
  • CentOS Linux 7.2+
  • Ubuntu 16 LTS or higher LTS
  • SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 12+
  • Debian GNU/Linux 9+
  • Oracle Linux 7.2

Η αρχική έκδοση του ATP, έρχεται με command-line εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν την εφαρμογή, να σαρώνουν τη συσκευή τους και να ορίζουν τις ενέργειες που θα εκτελεί το πρόγραμμα, όταν βρίσκει κακόβουλα αρχεία. Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει και υποστήριξη για alert monitoring στο Microsoft Defender Security Center.

Εκτός από τα ενσωματωμένα command-line εργαλεία, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το ATP χρησιμοποιώντας και Puppet, Ansible ή άλλες εφαρμογές για configuration management στο Linux.

Πως να εγκαταστήσετε το Microsoft Defender ATP στο Linux;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε την δοκιμαστική ATP προστασία η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, συστήνουμε να ενημερώσετε την εφαρμογή σας στην έκδοση 101.00.75, ή στη νεότερη έκδοση που είναι διαθέσιμη, όταν διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε μια άδεια. Αφού έχετε διαθέσιμη άδεια για την εφαρμογή, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο Linux, μπορείτε να βρείτε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS