ΑρχικήUpdatesCalculate Linux: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με αλλαγές στις διανομές

Calculate Linux: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με αλλαγές στις διανομές

Calculate Linux: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με αλλαγές στις διανομές

Πρόσφατα, o Alexander Tratsevskiy, επικεφαλής developer του Calculate Linux, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος – Calculate Linux 20.6. Ο κύριος σκοπός της νέας έκδοσης, είναι η βελτιστοποίηση του λειτουργικού συστήματος, καθώς και η ενημέρωση των εφαρμογών του.

Κλασικά, το Calculate Linux (CL) 20.6 έρχεται σε διαφορετικές διανομές, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Η τελευταία έκδοση, όπως και οι προηγούμενες, συμπεριλαμβάνει τις διανομές Calculate Linux Desktop (CLD), Calculate Directory Server (CDS), Scratch (CLS), και Calculate Scratch Server (CSS). Επιπλέον, η Desktop διανομή έρχεται με 5 διαφορετικά περιβάλλοντα: KDE, Cinnamon, LXQT, MATE και Xfce.

Κάθε μια από τις διανομές του Calculate Linux, έρχεται με βελτιώσεις στο ανάλογο σύστημα, ενώ φέρνει και πολλές ενημερωμένες εφαρμογές. Μερικές από αυτές τις εφαρμογές είναι τα KDE applications 19.12.2, GIMP 2.10.18, Chromium 83.0.4103.106, Claws Mail 3.17.5, Kernel 5.4.45 και LibreOffice 6.4.3.2.

Για παράδειγμα, στο CL 20.06, το Chromium Browser έρχεται με προεγκατεστημένο uBlock Origin extension, το οποίο είναι υπεύθυνο για το content filtering. Επιπλέον, το ανανεωμένο chromium περιέχει τα extensions Passman και FreedomMarks, τα οποία υποστηρίζουν το NextCloud.

Calculate Linux: Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με αλλαγές στις διανομές

Μια άλλη αλλαγή στην έκδοση CL 20.06 , είναι το νέο sound system. Από΄δω και πέρα, το λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιεί το PulseAudio ως προεπιλεγμένο sound system. Ωστόσο, το (Advanced Linux Sound Architecture) συνεχίζει να υπάρχει, και οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιούν, όταν επιθυμούν.

Παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές, στην τελευταία έκδοση έχουμε και καλύτερη απόδοση του Zram (το οποίο αντικαταστεί το κλασικό Swap partition). Επιπλέον, ο απαιτούμενος χρόνος για boot-up μειώθηκε σημαντικά.

Ακολουθεί λίστα με ορισμένα bug fixes στο Calculate Linux 20.6:

  • Βελτιώθηκε το πρόβλημα με το local overlay configuration.
  • Βελτιώθηκε το login στο MATE περιβάλλον.
  • Καλύτερη εγκατάσταση και εκκίνηση του PXE.
  • Ενημερώθηκε το Pyopenssl.
  • Βελτιώθηκε η εύρεση των GPU.
  • Βελτιώθηκαν τα προβλήματα με την εγκατάσταση των nvidia drivers.
  • Διορθώθηκε το σφάλμα στο Cl-console-gui.
  • Αφαιρέθηκε η πρόσβαση στα αρχεία των κλειδωμένων λογαριασμών.

Τρόπος εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος:

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Calculate Linux, μπορείτε να αναβαθμίσετε το σύστημα σας απευθείας στην έκδοση 20.6. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να κάνετε εγκατάσταση του λειτουργικού, μπορείτε να κάνετε λήψη των αρχείων εγκατάστασης, και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS