Κυριακή, 2 Αυγούστου, 20:37
Αρχική Updates Mageia Linux 8: Κυκλοφόρησε η πρώτη alpha έκδοση

Mageia Linux 8: Κυκλοφόρησε η πρώτη alpha έκδοση

Mageia Linux 8: Κυκλοφόρησε η πρώτη alpha έκδοση

Πρόσφατα, ο Donald Stewart, δημιουργός του Mageia Linux, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Mageia 8 alpha 1. Σύμφωνα με αυτόν, αυτή είναι η πρώτη beta έκδοση η οποία περιέχει όλες τις προγραμματισμένες αλλαγές για την ερχόμενη stable έκδοση του συστήματος.

Τι αλλαγές περιέχει το Mageia Linux 8;

Αν και το λειτουργικό αυτό βασίζεται στο παλιό Mandriva Linux, η νέα ενημέρωση είναι μια από τις μεγαλύτερες, και περιέχει αμέτρητες βελτιώσεις, αλλαγές, και αναβαθμίσεις των πακέτων. Για παράδειγμα, το Mageia 8 περιέχει τον νέο Linux Kernel 5.7.4. Χάρη σε αυτόν, το λειτουργικό σύστημα πλέον υποστηρίζει και το exFAT filesystem. Εκτός από νέα υποστήριξη, το λειτουργικό τώρα περιέχει και ανανεωμένα πακέτα, τα οποία είναι συμβατά με τις αρχιτεκτονικές Aarch64 και ARM v7.

Μιλώντας για το λογισμικό και τις εφαρμογές, πρέπει να αναφέρουμε ότι στην έκδοση Alpha 1 υπάρχουν και πολλές ενημερωμένες εφαρμογές, όπως το glib 2.31, gcc 10.1.1, Chromium 81, Firefox 68.9, LibreOffice 6.4.4, καθώς και το rpm 4.16. Μαζί με τις εφαρμογές, ο rpm package manager επίσης βελτιώθηκε αρκετά, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει αυτόματα τους SSD δίσκους.

Μια άλλη αλλαγή στο Mageia 8, είναι η αφαίρεση των πακέτων της python2. Όπως ήδη ξέρουμε, η python2 σταμάτησε να υποστηρίζεται και να αναπτύσσεται ακόμα στις αρχές του 2020, με αποτέλεσμα όλα τα πακέτα της εφαρμογής να αφαιρούνται από τα ερχόμενα λειτουργικά συστήματα.

Προχωρώντας παρακάτω, ερχόμαστε και στη βελτιωμένη υποστήριξη των filesystems. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το λειτουργικό πλέον υποστηρίζει το σύστημα exFAT. Ωστόσο, αυτό περιέχει βελτιώσεις και για τα υπόλοιπα συστήματα όπως το F2FS και Nifs2. Επιπλέον, το λειτουργικό τώρα χρησιμοποιεί το ZStd compression ακόμα πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να κάνει πιο γρήγορο boot, καθώς και να μειώνει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο για τις εγκαταστάσεις των εφαρμογών.

Σύμφωνα με τον Stawart, η προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της σταθερής έκδοσης του Mageia 8, είναι στις 18 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μερικές από τις ερχόμενες beta εκδόσεις, μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα του λειτουργικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.