ΑρχικήinetΕυρώπη και Αμερική ανησυχούν για την αγορά του Fitbit από την Google

Ευρώπη και Αμερική ανησυχούν για την αγορά του Fitbit από την Google

Ομάδες πίεσης υπογράφουν κατά της προσφοράς των $2.1 εκατομμυρίων της Google, προς την εταιρεία παρακολούθησης της υγείας Fitbit, λόγω ανησυχιών για το απόρρητο.

google fitbit
Ευρώπη και Αμερική ανησυχούν για την αγορά του Fitbit από την Google

Είκοσι ομάδες υπεράσπισης από τις HΠΑ, την Ευρώπη, και τη Λατινική Αμερική, υπέγραψαν τη δήλωση της Τετάρτης, για την παρότρυνση των κυβερνήσεων να είναι προσεκτικοί με την προσφορά της Google.

«Η προηγούμενη εμπειρία μας δείχνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με τυχόν υποσχέσεις που θα γίνουν από την ένωση των δυο μελών σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης των δεδομένων. Η κυβέρνηση πρέπει να υποθέσει ότι η Google θα χρησιμοποιήσει όλο το υλικό του Fitbit, το οποίο αφορά κυρίως ευαίσθητο περιεχόμενο

Η λίστα των 20 οργανώσεων περιλαμβάνει την Public Citizen με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Access Now της Ευρώπης, και το Βραζιλιάνικο Ίδρυμα Προστασίας των Καταναλωτών. Οι οργανώσεις ισχυρίζονται ότι η συμφωνία θα επεκτείνει την ήδη σημαντική επιρροή της εταιρείας. Ανάμεσα στους υπογράφοντες ήταν και οργανώσεις της Αυστραλίας και του Καναδά.

«Η συμφωνία αφορά συσκευές και όχι δεδομένα. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του hardware της Google με του Fitbit θα αυξήσει τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα,» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέροντας ότι ο χώρος των τεχνολογικών wearables είναι πλέον γεμάτος.

Η απόκτηση του Fitbit θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία πολύ προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες, όπως το πόσα βήματα κάνουν στην ημέρα τους, την ποιότητα του ύπνου τους, και στοιχεία για τους καρδιακούς τους ρυθμούς.

Ευρώπη και Αμερική ανησυχούν για την αγορά του Fitbit από την Google

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για το Fitbit τον περασμένο Νοέμβριο, για να προλάβει τους ανταγωνιστές της συνωστισμένης αγοράς του εξοπλισμού παρακολούθησης της υγείας και των smartwatch.  Βέβαια, οι μετοχές της Fitbit έχουν απειληθεί από εταιρείες κολοσσούς όπως η Apple και η Samsung.

Οι αρχές ανταγωνισμού της Αυστραλίας είπαν πρόσφατα ότι μπορεί να τους ανησυχεί η επικείμενη συμφωνία εξαγοράς του Fitbit, και ότι η οριστική τους απόφαση θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Οι αρμόδιες αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρώπης θα αποφασίσουν μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στην Washington, η Google βρίσκεται υπό αντιμονοπωλιακές έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS