Κυριακή, 5 Ιουλίου, 22:35
Αρχική inet Smart-toilets: Πως θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της υγείας σας

Smart-toilets: Πως θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της υγείας σας

Έρχονται οι τουαλέτες «smart-toilets», που θα αναλύουν τη σύσταση των ούρων και των κοπράνων, και θα βοηθήσουν στον έλεγχο της υγείας σας!

Smart-toilets: Πως θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της υγείας σας

«Πολλοί άνθρωποι δεν επισκέπτονται τους γιατρούς τους, ούτε καν μία φορά τον χρόνο, και συνήθως τους επισκέπτονται μόνο όταν κάτι τους ανησυχεί.  Εάν μπορούμε να παρακολουθούμε ένα άτομο πολύ πιο συχνά, θα μπορούμε να μαζεύουμε δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να είμαστε πιο μπροστά στην υγειονομική του περίθαλψη,» είπε ο Josh Coon, επικεφαλής ερευνών του «Morgridge Institute», και καθηγητής διμοριακής χημείας στο πανεπιστήμιο «Wisconsin-Madison».

Με την ανάλυση των χημικών στοιχείων που βρίσκονται στα ούρα και τα κόπρανα από τις smart-toilets, οι επιστήμονες θα μπορούν να διαμορφώσουν ένα ιστορικό για το κάθε άτομο, να παρακολουθούν συστηματικά την υγεία του, και να βρίσκουν τις ασθένειες αμέσως μόλις εμφανίζονται.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανίσει υψηλά επίπεδα γλυκόζης στα ούρα, πριν εμφανίσει συμπτώματα. Ενώ όσοι έχουν χρόνια πάθηση και τα ούρα τους δείξουν αυξημένα τα επίπεδα πρωτεΐνης, μπορεί να σημαίνει την αρχή βλάβης των νεφρών.

Και στις δύο περιπτώσεις, όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο εύκολο θα είναι να επιτύχει η ιατρική παρέμβαση και η αποφυγή εμφάνισης χειρότερων επιπτώσεων.

«Κατά τη γνώμη μου, εάν θέλετε να λαμβάνετε πιο συχνές μετρήσεις από τους ανθρώπους, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να γίνει χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν τις συνήθειες τους.» Και κάπως έτσι ήρθε η ιδέα για τις smart-toilets.

Ο διευθυντής του Προγράμματος Μοριακής Απεικόνισης, Sanjiv Sam Gambhir, και η ομάδα του, έχουν αρχίσει να διερευνούν τις δυνατότητες τους. Η έξυπνη τουαλέτα που κατασκεύασαν, καταγράφει και αναλύει την κατάσταση των περιττωμάτων του χρήστη, ενώ αναλύει τη σύνθεση τους, αναζητώντας σημάδια μορίων που θα μπορούσαν να υποδηλώσουν καρκίνο, και άλλα.

Εκτός από τις smart-toilets που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο ίδιο μοτίβο για τον εντοπισμό ασθενειών κινείται και η δημιουργία καθισμάτων τουαλέτας για μεμονωμένες περιπτώσεις. Το «Heart Health Intelligence», που φτιάχνει ένα κάθισμα με στόχο την ανίχνευση καρδιακών προβλημάτων, πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση $2.2 εκατομμυρίων.

Smart-toilets: Πως θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της υγείας σας

«Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι η δυνατότητα καθημερινού ελέγχου της υγείας τους θα είναι τεράστια εξέλιξη,» πρόσθεσε ο Coon.

Ακόμα και αν δεν δούμε σύντομα τις smart-toilets, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκέπτεστε τον γιατρό σας πιο συχνά, και να μην περιμένετε τη στιγμή που τα πράγματα θα είναι πλέον σοβαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Try2Cry ransomware: Μολύνει μονάδες flash USB

Ένα νέο ransomware γνωστό ως Try2Cry προσπαθεί να "φτάσει" σε άλλους υπολογιστές Windows μολύνοντας μονάδες flash USB, χρησιμοποιώντας συντομεύσεις Windows (αρχεία LNK)...

Bitcoin απάτη προσελκύει άτομα με “δόλωμα” διάσημα πρόσωπα!

Μια bitcoin απάτη πολλαπλών σταδίων εξέθεσε και αξιοποίησε προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) για να εξαπατήσει χρήστες παρακινώντας τους να εγγραφούν σε μια...

iPhone: Τι να κάνετε για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας;

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iOS είναι η ασφάλεια. Σπάνια περνάει κάποια κακόβουλη εφαρμογή στο...

COVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

H American Red Cross εξετάζει το αίμα που έχει προέλθει από δωρεές, και ψάχνει για αντισώματα του COVID-19 που θα της δώσουν...

Ψηφιακός μετασχηματισμός και επιχειρήσεις: Τι σημαίνει η αποτυχία του;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί συνήθως για τις επιχειρήσεις ένα μέσο για να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους και να απαλλαγούν από μεθόδους που...

Covaxin: Η Ινδία κυκλοφορεί εμβόλιο για τον COVID-19 τον Αύγουστο

Ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει την κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ οι κλινικές δοκιμές έχουν ξεκινήσει σε πολλές χώρες του κόσμου....

iOS 13.5.1: Χρήστες iPhone αναφέρουν προβλήματα με τη μπαταρία

Έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό κάποια αλλαγή στο iPhone σας; Μήπως, για παράδειγμα τελειώνει γρήγορα η μπαταρία...

Avaddon ransomware: Επιτίθεται μέσα από τις μακροεντολές του Excel 4.0

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι το Avaddon ransomware εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα μέσω μιας παλιάς τεχνικής που ξανά ήρθε στο προσκήνιο. Οι...

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές του App Store της Κίνας αν δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης.

Αυστραλία: Χιλιάδες λογαριασμοί του MyGov πωλούνται στο Dark Web

Οι προσβάσεις περισσότερων από 3600 λογαριασμών MyGov πωλούνται στο dark web, εκθέτοντας δυνητικά χιλιάδες Αυστραλούς σε απάτες και κλοπές ταυτοτήτων.