ΑρχικήReviewsRolling Rhino: Εργαλείο μετατροπής του Ubuntu Linux σε ‘Rolling Release’

Rolling Rhino: Εργαλείο μετατροπής του Ubuntu Linux σε ‘Rolling Release’

Σήμερα, τα λειτουργικά συστήματα αναπτύσσονται ασταμάτητα. Σχεδόν κάθε μέρα, κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις και βελτιώσεις. Για τον ίδιο λόγο, αρκετοί από τους χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν LTS εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων, έτσι ώστε να λαμβάνουν τις νέες ενημερώσεις, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εγκατάσταση των συστημάτων τους εκ νέου. Ωστόσο, οι ενημερώσεις σπάνια γίνονται αυτόματα, και πολλές φορές απαιτούν δράση από τον χρήστη, για να ολοκληρωθούν. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα υπάρχουν και οι rolling διανομές, οι οποίες ενημερώνονται αυτόματα, σε καθημερινή βάση.

Δυστυχώς, σήμερα πολλά από τα πιο γνωστά λειτουργικά βασισμένα στο ubuntu, δεν έρχονται σε rolling διανομές. Για παράδειγμα, το ubuntu, αν και βγαίνει σε LTS διανομές, δεν παρέχει Rolling επιλογή. Ευτυχώς, πλέον υπάρχει λύση του προβλήματος, η οποία ονομάζετε Rolling Rhino. Το Rolling Rhino λοιπόν, είναι μια νέα εφαρμογή, η οποία σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα κανονικό λειτουργικό σύστημα, σε μια rolling διανομή.

Rolling Rhino: Εργαλείο δημιουργίας Rolling διανομών:

Όπως μόλις αναφέραμε, το Rolling Rhino είναι ένα CLI εργαλείο, αναπτυγμένο από τον Marin Wimpress, το οποίο μπορεί να μετατρέψει τις καθημερινές build διανομές του ubuntu, σε “rolling-release” εκδόσεις, οι οποίες ακολουθούν όλες τις αλλαγές του λειτουργικού.

Μετά την μετατροπή του ubuntu σε rolling έκδοση, το λειτουργικό σύστημα θα συνδέεται αυτόματα στο “Ubuntu Development Branch”. Έτσι, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις του λειτουργικού, χωρίς να πρέπει να εγκαταστήσουν τα νέα ISO αρχεία του συστήματος.

Rolling Rhino: Εργαλείο δημιουργίας Rolling διανομών του Ubuntu

Εκτός από το ubuntu, το Rolling Rhino υποστηρίζει και όλες τις διαφορετικές εκδόσεις του ubuntu, οι οποίες είναι:

  • Kubuntu
  • Lubuntu
  • Xubuntu
  • Ubuntu Budgie
  • Ubuntu Kylin
  • Ubuntu MATE
  • Ubuntu Studio

Σημαντικό είναι να ξέρετε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή, το εργαλείο είναι σε αρχική φάση. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να συναντήσετε τυχαία προβλήματα κατά τη μετατροπή του συστήματος, ενώ και κατά την εργασία με αυτό. Σύμφωνα με τον Martin, αυτή τη στιγμή, μόνο έμπειροι χρήστες και developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αποδοτικά.

Πως να χρησιμοποιήσετε το Rolling Rhino;

Προς το παρόν, το εργαλείο αυτό δεν υποστηρίζετε από καμία κανονική ή LTS έκδοση του ubuntu. Εάν επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποιο “Daily build” του λειτουργικού. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής, και να δημιουργήσετε μια rolling διανομή του ubuntu.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS