ΑρχικήinetLinux Foundation: Θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

Linux Foundation: Θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

Τον τελευταίο καιρό, λόγο της παγκόσμιας πανδημίας, πολλές εταιρίες έχουν ενωθεί στη δημιουργία διάφορων εφαρμογών ανοικτού κώδικα, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του COVID-19. Ένα παράδειγμα για αυτό, είναι το νέο Linux Foundation Public Health (LFPH) πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τo ίδρυμα Linux Foundation με σκοπό να βοηθάει όλα τα public health authorities (PHAs).

Για όσους δεν είναι γνωστό, το Linux Foundation είναι ένας μεγάλος οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη και την κυκλοφορία λογισμικού ανοιχτού κώδικα, όπως είναι το Linux, το Node.js, το HyperLedger, καθώς και το Kubernetes.

Πρόσφατα, ο οργανισμός ανακοίνωσε την αρχή του LFPH προγράμματος, το οποίο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19, καθώς και στην πιο εύκολη ανακάλυψη των μελλοντικών πανδημιών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει σκοπό να ενώσει developers από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη διάφορων εφαρμογών που απαιτούνται για την ανακάλυψη και την καταπολέμηση του ιού. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι οι νέες εφαρμογές θα ενημερώνονται από ειδικά APIs, κατασκευασμένα από την Google και την Apple.

COVID Green Και COVID Shield:

Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα περιέχει δύο ενεργά έργα, τα οποία ονομάζονται COVID Green και COVID Shield.

Linux Foundation: Θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

To COVID Shield αναπτύσσεται από μια μεγάλη ομάδα, η οποία αποτελείται από 40+ developers του Shopify, ενώ περιέχει και μέλι των εταιριών Ontario και Canadian Digital Services. Σύμφωνα με την ομάδα, το έργο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στον Καναδά, καθώς και σε πολλά σημεία της Αμερικής.

Από την άλλη πλευρά, το COVID Green έχει κυκλοφορήσει ήδη, και συνεχίζει να αναπτύσσεται με μεγάλους ρυθμούς. Χάρη της Ιρλανδικής κυβέρνησης, πλέον το 1/3 του πληθυσμού της Ιρλανδίας γνωρίζει για αυτή την εφαρμογή.

Όπως ήδη αναφέραμε, οι εφαρμογές είναι ανοικτού κώδικα, και ο καθένας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και να τις προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Ωστόσο, σύμφωνα με το Linux Foundation, η ανάπτυξη των εφαρμογών συνεχίζει κανονικά, και υπάρχουν θέσεις για αλλά μέλι που μπορούν να βοηθήσουν το έργο οικονομικά ή τεχνολογικά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS