ΑρχικήReviewsPinePhone: Νέο Linux SmartPhone με λειτουργικό σύστημα postmarketOS

PinePhone: Νέο Linux SmartPhone με λειτουργικό σύστημα postmarketOS

PinePhone: Νέο Linux SmartPhone με λειτουργικό σύστημα postmarketOS

Πρόσφατα, η εταιρία PINE64 ανακοίνωσε το επόμενο Community Edition PinePhone, το οποίο θα έρχεται με προεγκατεστημένο postmarketOS. Λίγο αργότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η συσκευή είναι διαθέσιμη για pre-order, και οι χρήστες θα μπορούν να την παραλάβουν στα τέλι Αυγούστου.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου PinePhone, είναι η δυνατότητα να το αποκτήσετε μαζί με το ‘Convergence Package’. Έτσι, η συσκευή σας θα περιέχει περισσότερες δυνατότητες, καθώς και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά της συσκευής, πρέπει να αναφέρουμε, ότι η κανονική έκδοση δεν ξεχωρίζει από το PinePhone BraveHeart. Η μνήμη RAM της συσκευής είναι 2GB, ενώ ο χώρος αποθήκευσης περιορίζεται στα 16GB flash storage.

Ωστόσο, εάν επιλέξουν να αποκτήσουν το PinePhone με ‘convergence package’, οι χρήστες παίρνουν επιπλέον RAM (3GB αντί τα κλασσικά 2GB), μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης (32GB αντί 16GB), καθώς και ένα πολύ χρήσιμο USB-C dock.

Χρησιμοποιώντας αυτό το dock, οι χρήστες μπορούν να φορτίζουν τη συσκευή, καθώς και να συνδέουν περιφερειακές συσκευές όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και εξωτερική οθόνη. Επιπλέον, το dock περιέχει HDMI και Ethernet θύρες, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το PinePhone σαν κανονικός υπολογιστής.

Βέβαια, όλες αυτές οι δυνατότητες δεν είναι δωρεάν. Κλασσικά, η κανονική έκδοση του PinePhone κοστίζει $149. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσουν όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 50$. Έτσι, η τελική τιμή της ‘convergence’ έκδοσης είναι 199$.

PinePhone postmarketOS preorder:

Πριν προχωρήσετε στην αγορά/προπαραγγελία της συσκευής, είναι σημαντικό να ξέρετε, ότι το προϊόν δεν είναι έτοιμο για καθημερινή χρήση. Σύμφωνα με την εταιρία, η ανάπτυξη του Pinephone, καθώς και αυτή του postmarketOS, δεν έχει ολοκληρωθεί. Επομένως, οι νέες συσκευές δεν είναι κατάλληλες για τους απλούς χρήστες.

Αν και η συσκευή ήδη υποστηρίζει διαδικασίες όπως calls, SMS, LTE και GPS, η ίδια δεν είναι έτοιμη να αντικαταστήσει πλήρως ένα android/IOS κινητό. Ωστόσο, εάν είσαστε ενθουσιαστές του Linux, τότε το PinePhone είναι η τέλεια επιλογή για σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS